My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> דילמת המשקיע הטוב
דילמת המשקיע הטוב
 
ישנם סוגי משקיעים רבים וברוב המקרים אין לנו את הלוקסוס לבחור בין מספר משקיעים באותו אחד שנראה לנו טוב יותר, מקושר יותר ואולי אף ערכי יותר ונוח יותר מבחינת האחוזים שיקבל תמורת ההשקעה שלו. אחת הדילמות שאנו נתקלים בה בשלב מוקדם זה היא מצב שקורה לעיתים קרובות. משקיע מסויים טוב ורציני, מגדיר ליזם כי הוא מעוניין להשקיע סכום מסויים די נמוך תמורת אחוזים מסויימים די גבוהים. הבעייה היא שאותו משקיע מוכן להשקיע רק סכום שלא מאפשר לכם אפילו לסיים את אב הטיפוס. מצב זה עלול לתקוע אתכם באמצע התהליך ולא לסיים אפילו את אבן הדרך הראשונה שבדרך כלל באפליקציות היא שלב הפיתוח הראשוני והעמדת מערכת ב – web. רצוי מאוד אם כי לא הכרחי שסכום הגיוס הראשון יספיק גם את ביצוע הפיילוט (בעיקר כשהפיילוט מבוצע בישראל). מצב זה בעייתי כיוון שגם אם אתם מבצעים תהליך פיתוח שהוגדר בתוכנית העסקית ומצליחים לקדם את המוצר שלכם לקראת הפיכתו לאב טיפוס, עליכם להתקרב לרמת המוצר הסופי ולא להתקע לפני שהוא מוכן כיוון שנגמר לכם הכסף. מצב בו נגמר הכסף הינו סיטואציה בלתי נסבלת לסטארט אפ והוא עלול להיות קטלני ולגרום לכך שהחברה תיסגר ובנוסף הוא עלול לגרום גם לאי הצלחה בגיוס כספים נוספים.
 
יתירה מכך, אותו משקיע לפעמים מתנה את השקעתו מעבר לסכום מסויים בכך שאתם תצליחו לגייס סכום נוסף וכך הכסף שהמשקיע ישקיע בתוספת לסכום הנוסף שגייסו יספיק לכל המהלכים המוגדרים בשלב הראשון בתוכנית העסקית כולל ביצוע הפיילוט ויאפשר אף תקופת זמן הגיונית כדי לגייס את הסכום הבא. בדרך כלל המשקיע הראשון ידרוש אחוז משמעותי מהחברה תמורת הכסף שהוא משקיע כיוון שהוא הראשון והוא זה שלוקח על עצמו את הסיכונים הגבוהים ביותר והוא יודע גם שנכונו לו מספר דילולים בדרך.
 

נשאלת השאלה האם אנו מקבלים את הצעתו של המשקיע אשר ייתן לנו סכום כסף שלא יספיק להשלים את השלב שהגדרנו בעת בניית התוכנית העסקית או שאנו דוחים אותה כיוון שאנו לא רוצים להתקע לאחר גיוס הון ראשוני למצב בו עלינו לפטר את אנשי הצוות שגייסנו, לעצור את התקדמות המיזם והתוכנית העסקית שלו ובפועל לעצור את כל ההליכים ולהתחיל מהתחלה רק בסיטואציה גרועה יותר. כל זאת כיוון שכבר הקמנו חברה, התחלנו את הפעילות והיום אנו תקועים ללא כסף, עם חברה חצי מפורקת ועם נכונות כמעט לכל וויתור ובלבד שמישהו ישקיע כל סכום שיאפשר לנו לחדש את הפעילות, לגייס מחדש את המתכנתים שפיטרנו ולחזור לקידום המיזם והתוכנית העסקית.
 

בפני דילמה זו בשינויים כאלו ואחרים עומד כמעט כל יזם באחד או יותר מכך השלבים הראשוניים של חיי הסטארט אפ שלו.
 

המלצתי היא לנהל משא ומתן לא פשרני עם המשקיע בעיקר על גובה הסכום כיוון שאחוז יחסית גבוה מגיע לו מהסיבות שכבר מנינו בתחילת המאמר. במידה ולא מצליחים להגדיל את הסכום יש לנסות ולהוריד את האחוזים שמקבל המשקיע תמורת אותו סכום קטן ולאחר מכן במידה שהמשקיע יורד לאחוז הגיוני תמורת הסכום שהוא ישקיע, לקבל את ההצעה המשופרת ולאפשר לו להשקיע במיזם ולהפוך להיות שותף


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות 
©    1999-2019
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים