My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> הגנה על מיזם תוכנה או אפליקציה
הגנה על מיזם תוכנה או על אפליקציה
 
נושא שמדי פעם עולה בשיחותי עם יזמים שונים הוא החשש מגניבת האפליקציה או התוכנה שלהם על ידי יזמים אחרים או על ידי חברות גדולות ומובילות. מסיבה זו הם גם מנסים להבין האם יש דרך כל שהיא לרשום פטנט על תוכנה, אפליקציה או על הרעיון שלהם ואם לא, מהן הדרכים הנכונות להגן על האפליקציה שלהם מפני העתקה או חיקוי. התשובה הפשוטה לכך היא שאין שום דרך לרשום פטנט על אפליקציה. יתכן שיש אפשרות כל שהיא להגיש בקשה לפטנט על נקודה מסוימת שניתן אולי להגן עליה אבל כמעט תמיד הנקודה הזו שולית מאוד ולא ממש תיתן איזו שהיא הגנה...יתרה  מכך, גם הסיכוי לקבל פטנט על אותה נקודה נמוך מאוד, ברוב המדינות כלל לא מאפשרים הגנה פטנטית על תוכנה וגם אם במעט המדינות בהן יש אפשרות תיאורטית לקבל פטנט על תוכנה, עקיפת הפטנט הזה קלה מאוד. פשוט צריך לכתוב מספר שורות קוד באופן שונה ועקפנו את הפטנט בלי להפר אותו. בקיצור, חשוב להבין שיש לבנות תוכנית עסקית שאיננה מביאה בחשבון הגנה פטנטית משום סוג שהוא.
 

אם כך, אני נשאל בדרך כלל מהי הדרך בכל זאת למנוע את העתקת המיזם על ידי יזם אחר או על ידי חברות גדולות ומובילות מהתחום ?
 

את התשובה לשאלה זו אני מחלק לשני חלקים מרכזיים:
 

חלק גדול מהיזמים בטוח שכל אחד שישמע על המיזם שלהם ויראה את התוכנית העסקית שלהם, יתלהב ממנו וירצה להעתיק אותו ולבנות אפליקציה או תוכנה כמו שלו. בדרך כלל אני מחדש להם כשאני מסביר להם שחלק גדול מאלו שישמעו אותם מציגים את האפליקציה לא יבינו מה הם מתלהבים כל כך ויחשבו בכלל שהרעיון לא מוצלח כמו שהם חושבים...אלו שיחשבו שהרעיון מוצלח מאוד וששווה להם לגנוב אותו ולהפוך להיות יזמים בעצמם, יעמדו בפני אותם קשיים ובעיות שאתם עומדים בפניהם. עליהם לבצע פיתוח עסקי כדי לבנות את הרעיון מבחינה עסקית, אחר כך עליהם לבנות תוכנית עסקית רציני וטובה, לגייס צוות רציני, וכמובן לגייס כסף...ואחרי כל זאת עליהם להצליח ליישם את התוכנית העסקית שבנו. כל התהליכים הללו לוקחים זמן ולכן גם אם יזם אחר ירצה לחקות אתכם הוא נמצא בין חצי שנה לשנה אחריכם. כמובן שאם גייסתם כבר כסף מצבו גרוע בהרבה...כך שמיזמים אחרים לא צריך כל כך לחשוש. כמובן שגם לרוץ ולספר סתם לכל מיני אנשים ולהציג להם את התוכנית העסקית שלכם לא נכון לעשות.
 

הקבוצה השנייה ממנה היזמים חוששים שתעתיק אותם הינה קבוצת החברות הגדולות והמובילות מהתחום. היזם חושש שאם חברה גדולה תשמע על הרעיון ועל התוכנית העסקית שלו, תחשוב שהוא רעיון טוב אזי היא תפנה את המשאבים הרבים שיש לה ותבנה את התוכנה או את האפליקציה מהר יותר ובעיקר תוכל לשווק אותה במהירות רבה ולעקוף אותם. חשוב להבין שרעיונות כמו שלכם, לא פחות טובים יש רבים מאוד. בכל רגע נתון מושקות מספר אפליקציות או תוכנות חדשות שאף אחד לא יודע האם יצליחו או לא. החברות הגדולות לא רואות את האפליקציות הלו וגם אם מישהו שם רואה את האפליקציה הוא לא מחשיב אותה כמשהו שכדאי לראות. החברות הגדולות רואות את האפליקציה רק כשהיא מצליחה לגדול ולהפוך להיות משהו מצליח. אז יתכן שירצו לחכות אותה אולם חברה גדולה זזה לאט מאוד. תהליכי קבלת ההחלטות שם איטיים ולכן עד שיחליטו ואחר כך יבנו תוכנית עסקית ויבצעו תעבור עוד שנה...
 

הדרך הנכונה להקטין את סיכויי העתקת התוכנה או האפליקציה שלכם היא התקדמות רצופה ומשמעותית כל הזמן. ביצועים טובים ויישום נכון מקצועי של התוכנית העסקית שלכם.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2019  ©   
 
 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים