My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-מודל עסקי-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> הסכם יזמים בסטארט אפ
הסכם יזמים בסטארט אפ
 
לעיתים קרובות יזמים שואלים אותי תוך כדי בניית תוכנית עסקית או בשלבי פעילות שונים של הסטארט אפ שלהם מה אפשר או נכון לעשות כדי להיות מאורגנים וסגורים ביניהם באופן מלא וכי במהלך החיפושים אחרי מישהו שיבנה להם תוכנית עסקית  הם שמעו שכדאי לחתום ביניהם על הסכם כל שהוא. האם זה נכון ואם כן על מה חותמים ומדוע ?
 
בשלבי הפעילות הראשוניים של הסטארט אפ שלכם, כשאתם עדיין ממש בתחילת הפעילות ורק התחלתם לבנות תוכנית עסקית ואתם בתחילת תהליך בניית הצוות ואולי כבר התחלת ם את הפיתוח הטכני של המיזם אבל בודאי שעוד לא השלמתם אותו סביר להניח שעדיין לא הקמתם חברה ובמקרים רבים (כמעט תמיד) עדיין אין הסכם מסודר ביניכם ולעיתים אף אין הסכמות מלאות על תפקידו של כל אחד במיזם, על כמה אחוזים יקבל ועל נושאים נוספים כגון אלו.
 
חשוב שכל יזם ידע שבאותה מידה שהוא צריך לבנות תוכנית עסקית, לבנות צוות איכותי ואטרקטיבי ולהתחיל את הפיתוח עליו להגיע להסכמות מלאות עם כל השותפים למיזם ולחתום איתם על הסכם יזמים. מהו הסכם זה ומדוע יש צורך לחתום עליו ? מה אמור להכיל ההסכם ומתי יש צורך לחתום עליו . האם יש צורך ללכת לעורך דין או שאפשר לחתום על הסכם כזה גם ללא מעורבות עורך דין ? על כל השאלות הללו אנסה לענות במאמר קצר זה.
 
הסכם יזמים הינו הסכם הנחתם על ידי כל היזמים ומסדיר ביניהם באופן ברור את ההתקשרות שלהם לצורך המיזם. בהסכם זה מפרטים כמה אחוזים יקבל כל אחד מהיזמים וכמה אחוזים יישארו לו אם יפרוש בכל אחד משלבי ההתקדמות של המיזם ולא ימשיך הלאה. כמו כן מגדיר ההסכם באופן ברור מהו תפקידו של כל אחד מהיזמים. בנוסף, מגדיר הסכם זה כי כל מה שנעשה בעקבותיו בנושא המיזם יהיה חלק בלתי נפרד מה – IP בבעלות חברה שתוקם בהמשך הדרך לצורך קידום המיזם והוצאתו לפועל.  הסכם זה אינו הסכם המייסדים אולם הוא מגדיר כי הסכם המייסדים שייחתם לקראת הקמת החברה לקידום הסטארט אפ והתוכנית העסקית שלו יתבסס על הסכם היזמים.
 
מדוע צריך לחתום על הסכם זה ?
 
  1. על היזמים להגיע לסיכום מוחלט וברור המקובל על כולם בנוגע לזכויותיהם ולחובותיהם במיזם זה. בדרך כלל במהלך בניית תוכנית עסקית, עולות השאלות של כמה אחוזים יהיו לכל אחד מהיזמים . מה יהיה תפקידו של כל אחד ? מי יהיה המנכ"ל ? כמה שעות יקדיש כל יזם למיזם כל עוד לא גויס הון ? וכו...לאחר שהיזמים חותמים על הסכם המגדיר באופן חד וברור את כל הנושאים הללו, ברור להם וגם לכל משקיע המתעניין בסטארט אפ זה בדיוק מה ומי, כיצד וכמה.
  2. כאשר אנו מקימים חברה שתפקידה לקדם את הסטארט אפ שלנו, וכבר התקדמנו באופן משמעותי במיזם כמו למשל סיום הפיתוח, בניית תוכנית עסקית מקצועית, הגשת בקשה לפטנט, ועוד נושאים שכבר הושגו. אנו יודעים וכמובן שגם מס הכנסה יודע שמדובר על הישגים משמעותיים שיש לכל אחד מהם ערך כספי. כלומר, אנו נותנים לחברה שהוקמה את כל הנכסים הללו. מבחינתו של מס הכנסה עלול להיות במצב זה אירוע מס והוא עלול לדרוש תשלום מס על תהליך זה. על מנת להקטין למינימום את הסיכון הזה, אנו מגדירים בהסכם היזמים כי כל הנכסים והפעילויות וההישגים שיהיו בעקבות יזמות זו ובעקבות קידום התוכנית העסקית שנבנתה לצורך זה יועברו בהמשך לחברה שתוקם לצורך קידום המיזם. הגדרה זו בהסכם היזמים מפחיתה למינימום את החשיפה שלנו ושל הסטארט אפ החדש שלנו לסכנה שמס הכנסה יראה במצב זה אירוע מס.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2014

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים