My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> הקמת מרפאה
הקמת מרפאה
 
רופאים רבים מעוניינים להקים לעצמם מרפאה פרטית. חלק גדול מהרופאים אף מבצע את הצעד ומקים לעצמו קליניקה. תהליך הקמת קליניקה יכול להיות פשוט מאוד והרופא שמעוניין להתחיל לעבוד כרופא פרטי פשוט שוכר לעצמו ססיה אחת (ססיית יום בד"כ מתחילה בשעות הבוקר ומסתיימת בשעה 16:00, ססיית ערב מתחילה בשעה 16:00 ומסתיימת בלילה בין 22:00 ל – 24:00) או יותר בקליניקה קיימת או במקום כלשהוא ומתחיל לקבל חולים באופן פרטי. על הרופא לפתוח תיק מסודר במע"מ, במס הכנסה ובביטוח לאומי ולדאוג לכך שיגיעו אליו חולים בכמות מספקת. באופן עקרוני אלו הפעילויות המרכזיות שעליו לבצע כדי להקים לעצמו מרפאה פרטית.
 
כאשר מדובר על שני רופאים או יותר, או כאשר מדובר על תחומי פעילות נוספים בקליניקה מעבר לתחום הפעילות הטבעי של אותו רופא לדוגמא, רופא ילדים הפועל יחד עם מטפלי ילדים שאינם רופאים או כל שילוב אחר של אנשי מקצוע רפואיים או פרא רפואיים ,יש צורך בתכנון מעט יותר מקצועי ובניהול עסקי ופיננסי נכון של הקליניקה והפעילות השוטפת כדי שלא תהיינה הוצאות מיותרות וכדי להתנהל נכון מבחינת תזרים המזומנים והתקציב הנדרש וכדי לא להיקלע לגירעון כספי.
 
ככלל, הקמת מרפאה המפעילה מספר אנשי מקצוע מחייבת טיפול במספר מודלים מרכזיים המשתנים ממרפאה למרפאה. לדוגמא, כיצד מגדירים את היחסים בין הרופאים לבין עצמם ובין המטפלים השונים במרפאה. מה משלם כל אחד מהם והאם יש השתתפות גם בהכנסות או רק בהוצאות. ובמידה ויש השתתפות כל שהיא בהכנסות מה המודל הנכון לעשות זאת.
 
מודלים נוספים שיש להגדיר הינם תרחישי ותמהיל הפעילות מול קופות החולים השונות שכן כל אחת מהן פועלת שונה לגמרי ומשלמת לרופא ולמטפלים השונים באופן אחר. ברקע, קיימות חברות הביטוח השונות שמאפשרות למבוטחים שלהן לבצע פעולות שונות ומממנות אף ניתוחים פרטיים. יש חשיבות גבוהה להבין כיצד נכון לעבוד מול אותן חברות ביטוח שכן הן מחתימות כל רופא על הסכם שונה ומנסות כמובן להקטין לו את ההחזרים שיקבל מהן כדמי מנתח ותשלומים אחרים. חשוב גם להגדיר את המינון הנכון בין פעילות פרטית, פעילות מול קופות החולים ופעילות מול חברות הביטוח.
 
נוסף על כך חשוב מאוד להגדיר את נהלי העבודה של המרפאה, לבחור את מערכת המידע הנכונה וליצור את הממשקים הנכונים מול כל הגופים איתם המרפאה אמורה לעבוד החל מקופות החולים השונות וכלה בבתי החולים הפרטיים בהם מבוצעים רוב הניתוחים הפרטיים בישראל...
 
במקרה שבו מקימים מרפאה אשר אמורה לשרת יותר מרופא אחד מומלץ מאוד לבנות תוכנית עסקית בה ייבחנו כל הנושאים עליהם דיברנו, ייבנה תהליך הקמה נכון המביא בחשבון את כל ההוצאות הנדרשות כדי להקים את המרפאה ולהביא אותה למצב בו תהיה אפשרות להתחיל לפעול ממנה, וייבנה תהליך שיווקי נכון שיאפשר לרופאים ולשאר אנשי המקצוע הפועלים במרפאה להביא אליה מספיק לקוחות ולהבטיח את הצלחת המרפאה ואת רווחיותה.
 
כיוון שרוב הרופאים הניגשים להקמת מרפאה אינם אנשי עסקים מובהקים ואינם מנוסים בפעילות עסקית, מומלץ מאוד לכל רופא המעוניין לפתוח מרפאה לגשת להתייעץ עם אדם בעל נסיון וידע בתכנון עסקי בתחום הרפואה ובהקמת מרפאות כך שיוכל להאיר את עיניו ולהציב בפניו את הנושאים שעליהם יהיה חייב לשים דגש ולתת לעצמו סיכויים טובים יותר להצליח בדרך החדשה שבחר.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים