My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> יחסים בין שותפים בסטארט אפ
יחסים בין שותפים בסטארט אפ

לא לחינם ישנה תובנה ידועה ומוכרת שמשקיעים קודם באנשים ורק אחר כך במיזם. צוות חזק יוכל לקדם תוכנית עסקית ולהצליח במיזם גם אם הרעיון בינוני ואף למטה מכך ולהביא אותו למקומות שצוות חלש יותר לא יצליח. ולכן יש משמעות קריטית לכך שהצוות יהיה חזק וטוב ככל האפשר. נשאלת השאלה מהו צוות חזק ? אנשים מנוסים ? אנשים טכנולוגיים ? חברים ?

התשובה לכך מורכבת ממספר פרמטרים. נסיון, התאמה לתפקיד, לכידות בין חברי הצוות...
הדבר הראשון הנדרש מצוות טוב הוא התאמה לתפקיד. לכל צוות צריכות להיות מספר תכונות חזקות שניתן לחלק אותן למספר קבוצות:

כריזמה, מנהיגות, יכולת להפעיל אנשים. תכונות אלו הינן התכונות הנדרשות בדרך כלל מראש הצוות, המנכ"ל או היזם בחלק מהמקרים. ללא תכונות אלו יהיה קושי להוביל את הצוות, לגרום לכולם ללכת אחרי המנהיג לכיוון ההצלחה ולהגיע למצב שבו משקיעים יהיו מוכנים להשקיע בסטארט אפ שלכם.

דבקות במטרה, עקשנות, יכולת לפתוח דלתות. גם תכונות אלו נדרשות מיזמים שרוצים להצליח להתקדם עם הסטארט אפ שלהם שכן מדובר על מסע ארוך, מפרך ומתיש. זו סחרחרת רגשית שלא מסתיימת במהרה ולוקח זמן רב להגיע למטרה ולהצליח לקדם את התוכנית העסקית שלכם.

נסיון והתאמה לתפקיד. ישנם מספר תפקידים הנדרשים לצורך הוצאה לפועל של תוכנית עסקית וסטארט אפ. ניהול, שיווק, פיתוח טכנולוגי, כספים...רצוי מאוד ליצור צוות המורכב מאנשים בעלי נסיון כשכל אחד מומחה ומנוסה בתחום מסוים וביחד יש ביכולתם להשלים את הפאזל ולדחוף את הסטארט אפ שלהם ואת התוכנית העסקית שלו לכיוון ההצלחה.

כשלצוות ביחד יש את כל התכונות, הידע והנסיון הללו יש סיכוי להצליח ומשקיעים ישקלו ברצינות את ההשקעה בסטארט אפ שלהם.
התכונות והכישורים מהווים את הבסיס לצוות טוב אולם הדבק האמיתי הגורם לצוות לפעול כצוות הינם היחסים הטובים והכבוד ההדדי בין אנשי הצוות.

בדרך כלל לאנשי צוות בעלי כריזמה, נסיון וידע יש לא מעט אגו. לעיתים יש גם מחלוקות בין אנשי הצוות ובעיקר אז מגיע לידי ביטוי האגו של כל אחד מהם והוא עלול לגרום לבעיות וליצור סדקים בקשר בין אנשי הצוות. הבעיה היא שצוות סדוק שבו לא מתקבלת המנהיגות של המוביל שיתוף הפעולה מתקלקל, הדברים חורקים, התוכנית העסקית נבלמת קצת, המטרות לא מושגות והסטארט אפ שלהם עלול למצוא את עצמו מדשדש. יתירה מכך, אם המחלוקות בעיקר כאשר הן לא ענייניות מתגברות אזי הצוות עלול להתפרק והסטארט אפ עלול להיכשל. לצערי אני רואה לא מעט מיזמים המתפרקים בגלל שנוצרו יחסים עכורים בין היזמים.

על כל אחד מאנשי הצוות להיות מודע לכך ולדאוג להתעלם מהאגו שלו ולהיות ענייני לחלוטין ובעיקר כאשר מתקבלת החלטה בניגוד לדעתו עליו לדעת לקבל זאת ולא ליצור מרמור ויחסים גרועים עם מקבל ההחלטה. מאידך על היזם המוביל לדעת כיצד ליצור את המצב החברתי הנכון כך שההחלטות תתקבלנה באופן נכון וללא אגו גם מצידו וכאשר עליו לקבל את דעת האחר עליו לדעת להתעלם מהאגו ולקבל את הדעה השונה ללא כעסים ובאופן חברותי ונכון.

יחסים טובים בין היזמים, קבלת החלטות בצורה עניינית וללא אגו וחברות טובה בין אנשי הצוות מאפשרים לקדם את התוכנית העסקית של הסטארט אפ, להגדיל את הסיכויים להצליח לגייס כסף ולהביא את הסטארט אפ שלהם לכיוון ההצלחה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים