My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> ייעוץ משפטי לסטארט אפ
עבודה משפטית בסטארט אפ אינטרנטי

בכל סטארט אפ יש עבודה משפטית שצריך לעשות ובסטארט אפ אינטרנטי אם זו אפליקציה או אתר אינטרנט. לכל אחד מהמיזמים יש תכולת עבודה שעל עורכי הדין לבצע וחשוב שהיא תבוצע על ידי אנשים בעלי נסיון רב בתחום ולא על ידי עורכי דין שזהו להם אחד המיזמים האינטרנטיים הראשונים שהם מכינים. רוב היזמים מבינים שעליהם לכתוב תוכנית עסקית טובה אבל הם לא מודעים למשמעויות המשפטיות שיש למיזם שלהם. לכן גם אם הם מגיעים לאיש מקצוע כדי לכתוב תוכנית עסקית בחלק גדול מהמקרים היזמים הולכים לעורך דין חבר, או קרוב משפחה כדי להיעזר בו בעיקר בגלל שהוא לא עולה להם כסף. הסיטואציה הזו שבה מי שאינו מבין את התחום ואינו מקצועי בו עושה את העבודה המשפטית הנדרשת גורמת לבעיות ולתקלות שלעיתים גורמות לכשלון המיזם.
אם כך מהי תכולת העבודה המשפטית שיש בסטארט אפ בתחום האינטרנט ?
  1. הסכם מייסדים – יש צורך לעגן את הפעילות שבין היזמים השונים כך שהכל יהיה מוגדר בצורה הטובה ביותר. לעיים הסכם זה הינו בין היזמים ובין עצמם ולעיתים הוא מהווה כבר את הסכם ההשקעה במידה ונכנס משקיע באותו השלב. חשוב שמי שכותב את ההסכם ואת תקנון החברה יכתוב אותם מוכנים להמשך הפעילות באופן הנכון והמתאים למיזם אינטרנטי ולתוכנית העסקית שלו ובצורה שתגרום לכך שלא תהיה שום בעיה משפטית בעת שיגיעו המשקיעים הבאים.
  2. הסכם פיתוח - עם חברת הפיתוח שמבצעת את הפיתוח בפועל בין אם בעלי החברה שותפים בסטארט אפ ובין אם לא.
  3. הסכמים עם ספקים שונים - לדוגמא אם המיזם הינו אתר המספר שירותים שונים ועל פי התוכנית העסקית יש צורך לגייס סוגים שונים של ספקי שרותים, יש צורך להכין את ההסכמים עם אותם ספקים כולל הסכם אינטרנטי הנחתם על ידי ספקים באופן אוטומטי במידה והם נרשמים כספקים באתר או באפליקציה באופן עצמאי.
  4. הסכמי העסקה – במידה והתוכנית העסקית כבר מתחילה להתקדם והסטארט אפ מעסיק עובדים, יש להכין הסכם העסקה אישי בין החברה לבין כל עובד.
  5. מעבר על האפליקציה והאתר – בכל אפליקציה או אתר אינטרנט יש צורך בבחינה משפטית של כל העמודים. לעיים צריך לשנו מעט את התוכן על מנת לשמור על האינטרסים של המיזם וכמובן שבמקומות שבהם יש צורך בהתאם לתוכנית העסקית להכניס איזו שהיא הצהרה של המשתמש או של הספק, או כל Disclaimer שעליו המשתמשים צריכים לחתום עורך הדין יגדיר היכן יש מקום בו צריך מבחינה משפטית להכניס את כל אותם משפטים וכמובן שגם ינסח אותם.
  6. מיסוי – יש צורך בבחינת ענייני המיסוי של בעלי המניות והחברה שכן יש בהחלט נושאים שעשויים לגרום לשינוי בתוכנית העסקית. יש צורך לבחון גם את מסלול הכספים שהוגדר במודל העסקי שכן יתכן מצב שיהיה צורך גם בגלל בעיות משפטיות שלא נחזו מראש לשנות גם את המודל העסקי וגם את התוכנית העסקית.
  7. ביטוח – כל נושאי הביטוח ובעיקר הביטוח המקצועי וביטוחי צד שלישי במיזמים ובאפליקציות שונות. לדוגמא, מה קורה אם בעל מקצוע שנמצא באפליקציה על ידי משתמש ששילם באמצעות האפליקציה מגיע לבית הלקוח ושודד אותו. האם האפליקציה/האתר אחראיים ? ואם כן מי יתבע ומי ישלם את הנזקים והפיצויים ? נושא הביטוחים ברוב חברות הסטארט אפ לא מטופל כמעט לחלוטין.
נושאים אלו הינם הבסיס בלבד ויתכנו נושאים אחרים שלא מופיעים כאן כתלום במיזם, בתוכנית העסקית שלו וכמובן בכל שאר הפרמטרים המגדירים את הסטארט אפ.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2017

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים