My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> כמה עולה להקים חברת סטארט אפ
כמה עולה להקים חברת סטארט אפ ?

אחת השאלות הראשונות שיזמים רבים שואלים אותי היא כמה יעלה לנו להקים את חברת הסטארט אפ שאנחנו רוצים להקים ? מבחינתם של היזמים זהו נעלם די גדול ובעייתי. חשוב להבין שהקמת סטארט אפ היא הקמת עסק לכל דבר ועניין ורצוי להתייחס לתהליך באופן שכזה. מסיבה זו יש מספר שלבים שעליכם היזמים לעבור כמו בניית תוכנית עסקית, גיבוש צוות, פיתוח טכנולוגי ראשוני ועוד מספר תהליכים ורצוי שתעברו אותם בצורה המקצועית והטובה ביותר.

אחת התובנות שיזמים צריכים להבין היא שאם ברצונם להקים חברת סטארט אפ שתהיה שווה בתוך מספר חודשים 1-3 מיליון $. ושעל פי הבנתם ואיזו שהיא תוכנית עסקית שיושבת בשלב זה בראשם, בתוך ארבע עד חמש שנים יהיה הסטארט אפ שלהם שווה עשרות ואולי מאות מיליוני דולר הם יצטרכו להשקיע בהקמה הראשונית משהו, איזה שהוא סכום...אני תמיד ממשיל את הנושא למכונית ואומר שכמו שמכונית לא יכולה להתקדם ללא דלק כך גם עסק (וכפי שכבר הבנתם יש להתייחס לחברת סטארט אפ כמו לעסק לכל דבר) לא יוכל להניע לפחות בלי שיתדלקו אותו במעט דלק, ובעולם העסקי הדלק המניע את העסקים הינו כסף.

אם כך מה אמור לעלות כסף בעת הקמת סטארט אפ ומה לא ? יש מספר פעילויות שעליכם לעשות כדי להצליח ליצור ערך אמיתי לסטארט אפ שלכם וכדי להביא אותו למצב בו משקיעים יהיו מוכנים לבחון באופן רציני השקעה בסטארט אפ הזה.

למידה מעמיקה של השוק וכל הקשור למוצר או לשרות שלכם – התהליך הזה צריך ויכול להתבצע על ידיכם ללא עלויות כלל. במירב המקרים ניתן באמצעות google  להביא את עצמכם לרמת דוקטורט בתחום הסטארט אפ שלכם.

בניית תוכנית עסקית – בנייה נכונה של תוכנית עסקית בדרך כלל תיעשה על ידי אדם או חברה בעלי נסיון בבנייה ובפיתוח של תוכנית עסקית. עלות בניית תוכנית עסקית על ידי איש מקצוע רציני שיבנה לכם אותה ברמה הנדרשת נעה כיום בין 20,000-30,000 ₪. חשוב שתזכרו שלא תמיד מי שלוקח את המחיר הנמוך הוא זה שנכון לבחור בו. בתחום זה, יש חשיבות רבה לשירותים נוספים שתקבלו תמורת הסכום שתשלמו ובמקרים רבים הזול יהיה בסוף היקר יותר והיקר יהיה בסוף הזול והמקצועי ביותר. יש בשוק יועצים עסקיים רבים המציעים בניית תוכנית עסקית בסכומים נמוכים משמעותית. אל תתפתו להכין תוכנית עסקית עם אחד מאלו כיוון שתקבלו תוכנית עסקית שמתאימה לחנות או לעסק קטן מהסוג הזה ובודאי שלא לחברת סטארט אפ...

בניית צוות – בניית הצוות לא אמורה לעלות לכם כסף רב. עם הדרכה נכונה ועזרה מתאימה תוכלו לאתר ולגייס לעצמכם את האנשים המתאימים לסטארט אפ שלכם אולם בסופו של דבר עליכם לחתום איתם על הסכם נכון ומקצועי שרצוי שיוכן על ידי עו"ד בעל הבנה ונסיון בתחום ההיטק ולכן יש כאן עלות של 2,500-5,000 ₪ כתלות במורכבות ההסכמים ובעורך הדין. ושוב כמו שהצעתי לכם לא לקחת מישהו לא מספיק מקצועי לבניית תוכנית עסקית כך אני ממליץ בחום לקחת עורך דין בעל נסיון רב בתחום ההיטק וההשקעות ולא חבר או בן משפחה שאינו מומחה בתחומים אלו שכן השגיאות שהם עלולים לעשות רבות וקריטיות.

פיתוח MVP (Minimum viable product) – תהליך הפיתוח ועלותו משתנים מאוד בין סטארט אפ אחד למישנהו. ישנם מיזמים שעלות פיתוח MVP גבוהה מאוד ואין כמעט אפשרות לעשות זאת ללא משקיעים. במיזמי אינטרנט, תוכנה או אפליקציות סלולריות מצופה מהיזמים להגיע למשקיע עם MVP מוכן ולעיתים אף מושק ופועל. עלות פיתוח ה – MVP למיזמי תוכנה ואינטרנט משתנה מאוד בהתאם למיזם ולתוכנית העסקית שהוגדרה. פיתוח אפליקציה בסיסית כולל עיצוב מקצועי UI/UX נע בין 50,000-120,000 ₪ למערכת ניהול אחת ובישראל בדרך כלל מתחילים עם Android. את העלות ניתן להגדיר בעת שמגדירים את המיזם, את תכולת ה – MVP ומכירים מהי התוכנית העסקית של אותו סטארט אפ.

הגשת בקשה לפטנט – ישנם מיזמים וחברות סטארט אפ שבהן ניתן הגיש בקשה לפטנט. במקרה זה אני ממליץ בשלבים מוקדמים כל כך שבהם אין עדיין מוצר ועוד לא גייסו אפילו Seed, להגיש בקשה לפטנט הקרויה Provisional patent. את השיקולים מדוע ולמה נפרט במאמר אחר. עלויות הגשת בקשה מסוג זה במשרדי עריכת פטנטים לא יקרנים נעות בין 6,000-10,000 ₪. גם במקרה זה חשוב להקפיד שעורך הפטנטים שעורך עבורכם את בקשת הפטנט הינו מומחה בתחום הפטנט שלכם ולא רק עורך פטנטים. לדוגמא, אם הבקשה שלכם בתחום החומרה, רצוי שעורך הפטנטים לא יהיה כימאי אלא מהנדס אלקטרוניקה. אם הבקשה בתחום המכני רצוי שעורך הפטנטים יהיה מהנדס מכונות בהשכלתו וכו...

הכנת תהליך הגיוס ופרזנטציה – תהליך הכנת הגיוס לא אמור לעלות לכם כסף אלא להיות חלק מתהליך הכנת תוכנית עסקית (כאשר אותו יועץ עסקי מקצועי ורציני). הכנת הפרזנטציה כנ"ל. לא מומלץ להוציא סכומי כסף גבוהים על סרטונים. ככלל, הכנת סרט להצגת המיזם נדרשת רק כאשר קשה מאוד להבין את הרעיון או המיזם בצורה פשוטה, מהירה וטובה. מאידך, יש היום אפשרויות להכנת אנימציות או אמצעי המחשה מצוינים בזול מאוד באתר כמו Fiver או בדרכים אחרות. אל תתפתו ליצור סרטונים באלפי שקלים או דולרים זה מיותר לגמרי בשלב זה.

סיכום - כל תהליך שפירטתי כאן ניתן לבצע בעלויות גבוהות או נמוכות והכל כתלות בצורך, במיזם וביכולת היזמים. המרכז לתכנון עסקי פיתח תהליך ייחודי המאפשר לכם היזמים להגיע מכל מצב בשלב הרעיון למוכנות לגיוס הון בעלויות נמוכות יחסית בצורה טובה המותאמת לכל יזם בהתאם ליכולותיו המקצועיות והפיננסיות.


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2017

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים