כניסת פורשי צבא קבע לניהול בשוק האזרחי
נושא שאני נתקל בו שוב ושוב ואף חוויתי אותו על בשרי הינו המעבר של קצינים ששרתו שרות ארוך בצה"ל כמפקדים ומנהלים ומגיעים בגיל 40-50 לשוק האזרחי עם נסיון ניהולי ופיקודי רב אולם הם מגיעים מתרבות ארגונית וניהולית שונה בעלת כללים שונים מהתרבות הארגונית המקובלת בשוק האזרחי. ישנם כאלו שהמעבר קל ופשוט להם והם מצליחים להיטמע בשוק האזרחי בקלות ובמהירות אולם החלק הארי של אותם קצינים עובר תהליך לא פשוט שמורכב ממספר תהליכי משנה שאת חלקם הוא יתקשה לעבור בהצלחה ללא עזרה והכוונה (לאו דווקא על ידי אנשי מקצוע מתחום כוח האדם אלא דווקא על ידי הכוונה חברית של חברים שעברו בהצלחה את התהליך).
הדבר הראשון והמרכזי לטעמי הוא המכוונות המשימתית של אותם אנשי צבא והיא מכוונות משימתית ולא מכוונות של הכנסות ובעיקר רווחים. אנשי הצבא נמדדים בתפקידם אל מול הצלחתם בביצוע המשימה ולא אל מול שורת הרווחיות ותזרים המזומנים. יתירה מזאת, חלקם הגדול לא מכיר את המונחים הרלבנטיים, לא יודע לקרוא דוחות כספיים בסיסיים, לא מבין מה ההבדל בין רווח גולמי ורווח תפעולי ואין להם את הנסיון והתובנות של ניהול מו"מ עם מנהל הסניף בבנק בו מתנהל חשבון העסק, ניהול מו"מ פיננסי מול לקוחות וספקים ובכלל. יש להם הרבה מאוד נסיון בניהול מו"מ בכלל אך לא בתחום הפיננסי.
הנושא השני המרכזי בו חלק מאנשי הצבא לוקה בהבנה הינה הדרך הנכונה להובלת והנעת עובדים בשוק האזרחי. ההבדל המהותי הוא שבצבא כוחו של המפקד נובע קודם כל מההיררכיה הצבאית ואחר כך מיכולתו המנהיגותית, ניהולית, פיקודית. באזרחות כוחו של המנהל נובע קודם כל מיכולתו המנהיגותית, ניהולית ורק אחר כך מההיררכיה בעסק. לכן, לעיתים אותם אנשי צבא שוגים בכך שהם חושבים שאם נתנו הוראה היא תבוצע בגלל שהם אמרו מה לעשות ולא ממש מבינים שכדי שההוראה תבוצע יש לנקוט בעוד מספר פעולות והליכים שבצבא לכאורה הם לא היו אמורים לנקוט. אני אומר לכאורה כיוון שיש לא מעט אנשי צבא שכוחם הפיקודי ניהולי בא להם דווקא יותר ממנהיגותם, מקצועיותם וכו...ופחות מההיררכיה הצבאית והם לא צריכים להפעיל אותה כדי שפקודיהם יבצעו את שהם ביקשו.
הנושא השלישי שבו לוקים חלק מאנשי צבא שפרשו הינו עניין האגו. ממנהל בכיר עם לישכה ומזכירות ואולי גם רל"ש אתה פתאום עם עצמך, ללא מזכירה ומנהל לבדך את סדר היום, כותב לבד מכתבים ומכין מצגות בעצמך...לעיתים כדי להיקלט בשוק אתה צריך לרדת ברמה הניהולית שאתה כבר מכיר ולעבוד מול ועם ולפעמים אף להיות כפוף למנהלים זוטרים יחסית שגילם לפעמים כגיל ילדיך...לחלק מהאנשים המעבר לא קל ומי שלא יהיה מוכן לשנס מותניו ולקחת את הסיטואציה הזו ברוח טובה יתקשה להתמודד איתה.
אני לא מתיימר להציג כאן תזה המבוססת על מחקרים אלא מתבסס על סיטואציות רבות מאוד שאני פוגש כבר למעלה מ – 20 שנה ועבודה עם לא מעט פורשי צבא קבע ברמות ניהול בינוניות ובכירות.
בהבנתי, רובם של אנשי צבא הקבע שפורשים בגילאי 40-50 הם אנשים טובים מאוד בעלי יכולות ניהול מעולות. יש להם מספר דברים שעליהם להשלים ותרבות ארגונית שהם נדרשים לשנות. מי שמצליח לשנות זאת וללמוד את מיקום התהליך הפיננסי בתוך כלל התהליכים, יהפוך להיות מנהל מעולה שכל שנות נסיונו הצבאי יתווספו אליו ויעניקו משקל רב ליכולותיו כמנהל אזרחי. מי שלא יצליח להתגבר על נושאים אלו, לא יצליח להיקלט ויתחיל להסתובב בין תפקידים בחברות שונות ולא יצליח למצוא את מקומו (ולצערי אני מכיר לא מעט כאלו).
אני מציע לכל אחד שפרש מצבא קבע להבין ובעיקר להפנים נקודות אלו ולנסות לעבוד עם עצמו עליהן. מאידך אני מציע לכל מי שמחפש אנשים טובים למצוא את אותו פורש צבא קבע שנראה לו מתאים ולעבוד יחד איתו על נושאים אלו ומנסיוני אני יכול לומר שבמקרים אלו התוצאה תהיה מוצלחת ומועילה מאוד לשני הצדדים.
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il
המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות 1999-2020 ©