My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> מה רצוי לבדוק לפני שמקימים סטארט אפ
מה רצוי לבדוק לפני שמקימים סטארט אפ ?

כדי להגדיל את הסיכויים להצליח עם הסטארט אפ שלכם וכדי למנוע כשלון ידוע מראש אני מציע לכל יזם לפני שהוא מתחיל לרוץ עם המיזם שלו קדימה לבחון מספר נושאים שיתנו לו את התשובה האם לא כדאי לו לרוץ קדימה ונכון יותר יהיה לזנוח את הרעיון ולמצוא רעיון חדש או שכדאי לו להתחיל ולבנות לעצמו תוכנית עסקית, לפתח את הרעיון שלו טכנולוגית ובכלל להתקדם עם המיזם.

מסיבה זו כאשר עולה לכם בראש רעיון יש מספר בדיקות שעליכם לבצע. את רוב הבדיקות הללו כל אחד יכול לעשות בעצמו ואולי בצד הטכנולוגי יש צורך להיעזר בשיחה עם איש מקצוע. אולם כיוון שבדיקות אלו אינן מעמיקות מאוד גם אם נעזרים בעיש מקצוע זה יהיה זול מאוד ועדיין כדאי להוציא סכום של שעת יעוץ אחת כדי להמנע משגיאה גדולה ויקרה בהרבה. הבדיקות שאני מציע לבצע הינן:
  1. תבצעו בדיקה באינטרנט בכל הדרכים שאתם מכירים ב – Google, באתרי פטנטים אם זה רלבנטי לתחום הפטנטים ובכל מקור מידע נוסף שאתם יכולים להגיע אליו. אתם צריכים לחפש מה קיים בעולם בתחום שבו עוסק הרעיון שלכם. אתם לא צריכים לבנות תוכנית עסקית או לערוך מסמך מפואר, פשוט לבדוק מה יש ולהבין האם הרעיון שלכם רלבנטי לעומת הפתרונות שכבר קיימים בעולם לצרכים שעבורם הרעיון שלכם נותן מענה והאם הרעיון שלכם נותן משהו מעבר לכל הפתרונות הקיימים שכן אם תביאו לעולם פתרון דומה לשאר הפתרונות הקיימים ללא יתרונות תחרותיים אמיתיים קשה לי להאמין שתצליחו להוציא לפועל תוכנית עסקית מוצלחת שתביא להצלחת המיזם..
  2. גודל השוק רלבנטי מאוד להצלחת כל מיזם. כל תוכנית עסקית מביאה בחשבון את גודל השוק והאסטרטגיה משתנה בהתאם לגודל ולפוטנציאל השוק. תבדקו כמה לקוחות או משתמשים עשויים בכלל להשתמש או להיעזר או לרכוש את המוצר שלכם. אם מדובר בשוק קטן יחסית תבחנו היטב האם כדאי בכלל לצאת לדרך...תזכרו שכדי להצליח בסטארט אפ אתם אמורים לגייס לא מעט כסף ואם פוטניאל השוק קטן מדי, משקיעים לא יהיו מוכנים להיכנס למיזם כיוון שהסיכוי שתצליחו להוציא לפועל תוכנית עסקית מרוויחה יהיו נמוכים והמשקיעים רוצים להרוויח ולא להפסיד (וגם אתם כמובן...).
  3. תנסו להבין האם יש איזה שהם בעיות משפטיות מורכבות שיפריעו לרעיון שלכם לצאת לפועל. בכל מיזם יש נושאים משפטיים שמחייבים התייחסות בעת בניית תוכנית עסקית ובעיקר במהלך קידום המיזם והתוכנית העסקית שלו. אם נראה שיש בעיות משפטיות חמורות כגון מצב שבו כדי להוציא לפועל את הרעיון והתוכנית העסקית שלו צריך חקיקה מיוחדת בכל מדינה בה פועלים זהו חסם משפטי שמעלה את השאלה האם כדאי בכלל להתחיל את התהליך. אם אתם מזהים משהו כזה שווה להתייעץ עם עו"ד שמבין את התחום.
  4. כדאי שתנסו לבחון האם הטכנולוגיה שאיתה אתם רוצים לפתח את המוצר או השירות שלכם ידועה ומוכרת או שיש בה חלקים שלא ברור אם בכלל אפשר לפתח בזמן סביר או בעלות הגיונית. אם מדובר על טכנולוגיה שלצורך הפיתוח שלה תצטרכו לגייס 50 מיליון $, כדאי לבחון האם המיזם מצדיק סכומים אלו והאם אתם יזמים שמסוגלים להרים מיזם מהסוג הזה...אם אינכם אנשי טכנולוגיה כפי שאמרתי כבר כדאי להיעזר באדם בעל ידע נרחב בתחום הטכנולוגיה הרלבנטי.
לסיכום, כפי שראיתם ניתן לבצע את כל הבדיקות באופן עצמאי ובמקרה הצורך עם עזרה קטנה של איש מקצוע ולהבין האם כדאי לכם לבנות תוכנית עסקית טובה ולצאת לדרך או שעדיף יהיה למצוא רעיון חדש בעל סיכויים טובים יותר.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2017
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים