My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> נקודות למחשבה לגבי הגשת פטנט
נקודות למחשבה בעת הגשת בקשה לפטנט
 
מיזמים רבים שעבורם הגשת בקשה  לפטנט הינה רלוונטית מתלבטים האם להגיש בקשה לפטנט, מתי להגיש אותה ולעיתים אני פוגש אפילו יזמים שמתלבטים לגבי עורך הפטנטים, האם לתת את העריכה לעורך פטנטים או לערוך את הבקשה בעצמם כדי לחסוך את העלות (הלא זולה) של עורך הפטנטים. בדרך כלל ההתלבטות מתחילה בשלב ההגייה של הרעיון הרבה לפני שנכתבת תוכנית עסקית, נמשכת תוך כדי בניית התוכנית העסקית. במידה והלקוחות עובדים איתי או עם יועץ עסקי מקצועי ומנוסה אחר התלבטויות אלו מסתיימות בשלב זה וברור ליזמים לאחר סיום בניית התוכנית העסקית מתי להגיש את הבקשה, על שם מי לרשום את הבעלות על הפטנט והאם עורך פטנטים יהיה זה שיערוך ויגיש אותה וגם מי יהיה עורך הפטנטים שנכון לעבוד איתו.
 

הגשת בקשה לפטנט בשלב מוקדם מדי כאשר לא התחיל הפיתוח והמערכת מצויה בשלב הרעיון בלבד עלולה לעיתים לגרום לכך שהבקשה לא תהיה בשלה מספיק ולא תגן על הנקודות החשובות והמרכזיות של ההמצאה. לכן אלו שמגישים בקשה לפטנט לפני שבנו תוכנית עסקית ולפני שבנו פרוטוטייפ מסתכנים בכך שהבקשה שהגישו עלולה להיות חלשה ואולי לא עדכנית מספיק.
 

חשוב לזכור כי בעת הגשת בקשה לפטנט עליכם לציין בבקשה בשדה הממציא את כל מי שהיה חלק מההמצאה. במידה ולא מציינים מישהו שהיה חלק מהצוות שהמציא את ההמצאה אתם עלולים לגרום לכך שתלונה שלו עלולה לבטל את הזכאות לפטנט והמידע יהפוך להיות Public domain,  כלומר אין לאף אחד יותר אפשרות לקבל הגנת פטנט על מה שפורסם בבקשה ולכל אחד מותר לקחת את בקשת הפטנט ולייצר את המוצר או ההמצאה ללא מגבלה כל שהיא וללא הפרת זכויות של מישהו.
 

לכאורה, ישנה אפשרות לכתוב את הטקסט שמתאר את ההמצאה באנגלית, ליצור את השרטוטים שאנו חושבים לשרטט ולהגיש את הבקשה ללא עריכה של עורך פטנטים לעיתים, תוך כדי בניית התוכנית העסקית היזם מעוניין לכתוב בעצמו את ההמצאה ולהגיש את הבקשה בעצמו. לשמחתי עד כה כל אחד מהיזמים שהגיע אלי בשלב בניית התוכנית העסקית, לפניו או לאחריו ורצה לכתוב ולהגיש בעצמו את הבקשה שינה את דעתו בעקבות השיחות איתי והגיש את בקשת הפטנט באמצעות עורכי פטנטים מקצועיים.
 

אחת מהנקודות המרכזיות שעולות לעיתים קרובות במהלך בניית התוכנית העסקית הינה על שם מי לרשום את הבעלות על הפטנט בעת ההגשה של בקשת הפטנט. לעיתים קרובות היזם מעוניין להשאיר את ה – I.P בבעלותו ולחתום על הסכם המאשר לחברה שהוקמה לצורך המיזם להשתמש בפטנט לתמיד. עניין זה טומן בחובו 2 בעיות מרכזיות שדורשות פתרון ולכן חשוב שכל מי שיש לו בקשה לפטנט יכיר אותן היטב:
 
  1. כמעט כל משקיע נורמלי שאני מכיר ידרוש שהפטנט יהיה שייך לחברה ולא ליזם כיוון שהפטנט הינו הנכס האמיתי שבו משקיעים. המשקיע יגדיר בדרך כלל שבמידה שהפטנט אינו שייך לחברה הוא לא ישקיע בה.
  2. במידה וירצו להעביר את הבעלות על הפטנט לחברה כשכבר יש לה ערך מוכח עלול להיות בסבירות גבוהה אירוע מס שיחייב תשלום מיסים גבוהים מאוד בעת העברת הבעלות על הפטנט מהיזם לחברה. מיסוי שאינני חושב שהמשקיע יהיה מוכן לשלם ואני די בטוח שהיזם לא מסוגל לשלם.
חשוב שבעת החשיבה לגבי הגשת פטנט בתחילת הדרך תתייעצו עם אדם בעל נסיון עסקי בתחום ולא רק עם עצמכם או עם עורך פטנטים.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2019  © 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים