My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7גיוס-הון-תוכנית-עסקית-פרזנטציה
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 

תהליך גיוס הון לחברת סטארט אפ

דף הבית >> מאמרים >> תהליך גיוס הון לחברת סטארט אפ

תהליך גיוס הון לחברת סטארט אפ

תהליכי גיוס הון למיזם חדש או לחברת סטארט אפ קיימת בדרך כלל מתאפיינים במספר שלבים שיש לעבור. חשוב להכיר את השלבים הללו, להתכונן נכון לכל אחד מהם ולהצליח לעבור אותם באופן הטוב ביותר שאפשר. 

הכנה - שלב זה חשוב מאוד. הוא מתחיל לפני תחילת גיוס ההון אולם הוא נמשך גם בעת ביצוע הגיוס בפועל. במהלך שלב זה יש להכין תוכנית עסקית מקצועית וטובה, פרזנטציה ממוקדת, קצרה ועניינית המכילה את המידע הרלוונטי לשלב הראשוני וכמובן תואמת באופן מוחלט לתוכנית העסקית, תקציר מנהלים המתבסס גם הוא על אותה תוכנית עסקית שהכנו, צוות מקצועי בו חברי הצוות משלימים זה את זה, בקשה לפטנט אם זה רלוונטי וכמובן הצגת פרוטו טייפ ורצוי שהוא יעבוד ויהיה מתקדם באופן מהותי מעבר לשלב של משהו להדגמה. 

איתור משקיעים רלוונטיים – חשוב שניצור רשימת גורמים שביכולתם להשקיע ואנו מקושרים אליהם ישירות ובמקביל לכך ליצור רשימה אישית של חברים או בני משפחה שיכולים להוביל אותנו לפגישה עם משקיעים. באופן זה נבנה את רשת הקשרים שלנו כך שתהיה לנו רשימה של אנשים המפנים למשקיעים שאליהם נפנה בהתאם לתוכנית העבודה כדי שיארגנו פגישה עם המשקיע שאליו הם מקושרים. 

פנייה למשקיע – שלב זה מתאפיין בעיקר בהמתנה לתשובת המשקיע לאחר הפניה הראשונית. בדרך כלל הפנייה הראשונית תהיה על ידי המתווך שיתקשר למשקיע ויעניין אותו. במידה והמשקיע יהיה מעוניין לשמוע מעט יותר, ישלח לו תקציר מנהלים. חשוב לזכור כי תקציר מנהלים מתבסס על תוכנית עסקית מלאה שהוכנה וחשוב שתהיה התאמה מלאה בין מה שכתוב התקציר המנהלים לבין מה שכתוב בתוכנית העסקית. בדרך כלל תתקבל תשובה מהמשקיע האם הוא מעוניין להפגש עם היזמים לאחר כשבוע עד שבועיים. חשוב לזכור כי לא כל המשקיעים מתאימים לכל מיזם ויתכנו מצבים שמשקיעים לא יתייחסו ולא יהיו מעוניינים אפילו בפגישה ראשונית. רצוי מאוד לא לשלוח תוכנית עסקית מלאה למשקיע לפני שנפגשים איתו אם כי לעיתים אין הרבה ברירה כיוון שהמשקיע מתעקש. 

הכנת הפרזנטציה הראשונית – במידה והמשקיע מעוניין להפגש לאחר שעבר על תקציר המנהלים, תיקבע פגישה בדרך כלל במשרדי המשקיע. לפגישה זו יש להגיע מוכנים היטב לאחר שביצעתם מספר פעולות: 

 

  1. ללמוד כל מה שאפשר על המשקיע. לאתר כל מידע אפשרי, לבחון באילו חברות הוא השקיע בעבר, ללמוד היטב מהן הפעילויות המרכזיות העסקיות שלו. חשוב לנסות ללמוד קצת גם על המשפחה שלו ובכל מקרה לנסות להבין את אופיו, סביבתו הפרטית והסביבה העסקית בה הוא מסתובב.
  2. חשוב לבחון את הפרזנטציה היטב ולאחר שלמדנו על המשקיע רצוי להתאים את הפרזנטציה לאותו משקיע. יתכנו סעיפים או שקפים שלמים שישתנו ואחרים שישארו כפי שהצגנו למשקיעים אחרים.
  3. יתכן מצב בו המשקיע יבקש לשלוח אליו את הפרזנטציה לפני הפגישה. במידה ואכן נדרשתם לכך עליכם להוסיף לפרזנטציה מידע ואינפורמציה שכן מצגת שנועדה ללוות פרזנטציה איננה מתאימה להבנת המיזם כיוון שהיא ברמה של ראשי פרקים וחסר בה מידע רב בעיקר זה שמעבירים בעל פה תוך כדי הפרזנטציה.     

 

ביצוע הפרזנטציה – במהלך הפרזנטציה יש להיות ענייני ותכליתי מאוד. חשוב לשלוט בתהליך ולהוביל אותו כפי שתכננתם. במידה והמשקיע מתחיל לגרום לכם לסטיה מהותית מהנתיב שהגדרתם יש לתת מענה לשאלותיו תוך כדי החזרת השיחה לפרזנטציה שתכננתם להעביר. רצוי לא לעבור 20-25 דקות כיוון שמעבר לכך יתחילו להשתעמם. רצוי שאת הפרזנטציה יעביר היזם המוביל ורק במקרה של כניסה עמוקה יותר לתחום מסויים יענה על השאלה מומחה התוכן מאותו תחום. 

השגת מטרות הפרזנטציה – בדרך כלל ההישג המיטבי שניתן להשיג מפרזנטציה ראשונית הינה האמירה שהמשקיע מעוניין להכנס לבחינה מעמיקה יותר של המיזם. לכן, עליכם לגרום למשקיע לומר זאת ולוודא שאכן בסיום הפגישה יוגדר לוח זמנים כללי וראשוני לתחילת תהליך הבדיקה. בדרך כלל לקראת תחילת הבדיקה עליכם יהיה לשלוח למשקיע את כלל המסמכים שבידיכם. מסיבה זו חשוב שתכינו תיק לבדיקת הנאותות שבתוכו יהיו תוכנית עסקית, תוכנית הפיתוח, בקשות לפטנטים, כל ההסכמים שנעשו וכל מסמך הקשור למיזם.

סיום הפגישה – חשוב לצאת מהפגישה עם ידיעה ברורה מה קורה הלאה ולכן עליכם להיות ברורים ולקבל תשובה. בכל מקרה יש לדאוג לשמירה על קשר עם המשקיע עד לקביעת לוח זמנים ותחילת בדיקת הנאותות. במידה ולא ניתנה תשובה מיידית ברורה עליכם להפעיל את המתווך להשגת מידע מה המצב ובמידה ויש גישה חיובית לקבל את לוחות הזמנים הצפויים.

 

 

ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי

אייל כוכבא

 050-9375123

eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©   1999-2017

 

 

 

 
 
לייבסיטי - בניית אתרים