תוכנית עסקית למסעדה
מסעדה היא עסק שלפחות לחלק מהיזמים נראה כעסק פשוט מאוד והחיבור בין המסעדה לבין תוכנית עסקית נראה להם שטותי ומיותר. מאידך אחד הנתונים הידועים לנו על תחום המסעדנות ובתי הקפה הוא רמת הסיכון הגבוהה בענף ובמקביל לנתון זה אנו יודעים לומר כי חלק גדול מאוד של המסעדות ובתי הקפה אינו שורד את שנתו הראשונה.
נשאלת השאלה מדוע ישנן מסעדות ובתי קפה הקיימים שנים רבות ומרוויחים היטב וישנם כל כך הרבה אחרים שלא שורדים נכשלים כבר לאחר תקופה של מספר חודשים.
לשאלה זו כמו לשאלות רבות אחרות יש מספר תשובות. ישנם יזמים המקימים מסעדה או בית קפה ללא תכנון כלל. הם לא מכינים תוכנית עסקית אפילו לא בעצמם ולא מבינים אחר כך מדוע קרסו במהירות רבה כל כך.
ישנם אחרים הבונים לעצמם תוכנית עסקית אולם תוכנית עסקית זו לא ריאלית אופטימית מדי ולא מביאה בחשבון גורמים רבים מדי ולכן אין פלא שגם רובן של מסעדות אלו לא ישרוד יותר מדי.
ישנם יזמים אשר בונים תוכנית עסקית מקצועית ורצינית המביאה בחשבון את הפרמטרים הנדרשים, היא ריאלית ונכונה אולם כשהם מגיעים ליישום התוכנית והקמת המסעדה בפועל הם לא מצליחים ליישם את התוכנית העסקית שבנו וגם הם והמסעדה או בית הקפה שלהם קורסים ונסגרים.
כמובן שישנם יזמים אשר נגשים בצורה מקצועית ונכונה למיזם, בונים תוכנית עסקית טובה ומקצועית ואחר כך גם מצליחים לגייס את כוח האדם הנכון, גם למצוא את המיקום הטוב ביותר וגם להקים את המסעדה בצורה טובה ולהפעיל אותה אחר כך באופן מקצועי ובעיקר הם מצליחים להרוויח כסף.
אם כך נשאלת השאלה מה מבדיל את היזמים המצליחים מאלו שנכשלים האם ניתן לשים את האצבע על הפרמטרים הספציפיים אשר גורמים להצלחה או לכשלון ?
התשובה נחלקת למספר חלקים:
- החלק הראשון והבסיסי הינו ההכנה והתכנון הנכונים. יזמים אשר מקיימים תהליך חשיבה אמיתי ומעמיק, שבעקבותיו הם בונים באמצעות איש מקצוע תוכנית עסקית טובה מגדילים את הסיכויים של המסעדה שלהם להצליח. כמובן שתוכנית עסקית טובה איננה ערובה להצלחה אם כי תוכנית עסקית טובה מגדילה משמעותית את הסיכויים להצליח.
- אחד הגורמים הקריטיים ביותר להצלחת בית קפה או מסעדה הוא המיקום. למיקום המסעדה השפעה מרכזית על הגעת הסועדים על המצאותם במסעדה וכמובן שהמיקום חייב גם להתאים לסוג המסעדה והלקוחות הפוטנציאליים שלה.
- נושא קריטי נוסף להצלחת מסעדה או בית קפה מעבר לתוכנית עסקית טובה ולמיקום טוב הוא מי המנהל של המסעדה. איחד העסקים שבהם המנהל חייב להיות בעל נסיון ניהולי התחום הינו מסעדה או בית קפה. כדי להצליח בהקמת מסעדה או בית קפה ולהרוויח ממנה בהמשך, קריטי מאוד שהמנהל יהיה בעל נסיון בניהול מסעדה. במידה והוא חדש בתחום והוא אמור ללמוד את התפקיד תוך כדי ההקמה הסיכוי שהוא יצליח נמוך מאוד.
לסיכום, כדי שלמסעדה יהיה סיכוי טוב להצליח צריכים להתמלא מספר תנאים כמובן בתוספת מעט מזל שהכרחי לכל עסק באשר הוא:
- תכנון מקצועי ובניית תוכנית עסקית טובה הכוללת תוכנית פעולה להקמה.
- מיקום, מיקום, מיקום.
- מנהל מנוסה בעל יכולת מוצלחת מוכחת בניהול מסעדה או בית קפה
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il
המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות © 1999-2013