תוכנית עסקית לרעיון חדש
כאשר אתם חושבים על רעיון חדש, רצוי לעשות מספר בדיקות לפני שמתחילים להשקיע בו זמן, אנרגיה וכסף. רצוי שלפני שאתם מתחילים לבנות תוכנית עסקית לרעיון החדש שלכם תבצעו את בדיקות ההיתכנות הרלוונטיות כדי שכשתתחילו לרוץ קדימה עם המיזם ולא תרוצו לחינם.
בדיקות התכנות שאני ממליץ לעשות הינן:
בדיקת הצרכים שלהם המיזם שלנו אמור לתת מענה. אם צרכים אלו חזקים המצב טוב ואם הם חלשים אזי צריך לבחון האם המיזם מספיק חזק או שמא נשבינו בקסם הרעיון שלנו ואנו מסרבים לראות אותו בפסים ריאליים.
- בחינת הטכנולוגיה שבאמצעות אנו עומדים לפתח את המיזם שלנו.אם מדובר על טכנולוגיה שיש חלקים ממנה שלא לגמרי ידוע כיצד לפתח אותם אזי יש לבחון את המיזם או את הדרך להתגבר על חוסר הידע.
- בחינת עלויות ראשונית. אם מדובר על מיזם שלצורך הגעתו לשוק אנו נדרשים לסכומי כסף גבוהים מאוד כדאי לשקול שוב את המיזם.
- בדיקת פטנטים. את בדיקת הפטנטים שעושים עוד לפני בניית תוכנית עסקית אני ממליץ לקיים בגוגל. כדאי להשקיע מספר שעות ואף יותר מכך לחיפוש פטנטים המפריעים למיזם שלנו או פיתוחים שאינם פטנטים אולם קיימים בפועל ועלולים להיות מכשול ליישום הרעיון החדש.
לאחר שסיימנו את בדיקות ההיתכנות אנחנו יכולים להתחיל את בניית התוכנית העסקית. במהלך הכנת התוכנית העסקית עלינו לסייע ליזמים ולכוון אותם בפיתוח וקידום מספר תחומי פעילות בנוסף לכתיבת התוכנית העסקית:
בניית צוות המיזם. חשוב שהצוות יורכב משני סוגי אנשי מפתח, האחד יזמים וממלאי תפקידים בתחום הטכנולוגי הרלוונטי ובתחום השיווק והעסקים. והתחום השני הינו מומחה אחד או יותר בעל שם בינלאומי וקשרים בחו"ל כדי שיוכל לסייע למיזם ולחבר אותו לאנשי מפתח בחו"ל.
- תחילת פיתוח ונסיונות לבניית אב טיפוס אמיתי ראשון. יש חשיבות רבה להכנת אב טיפוס כדי שכשמגיעים למשקיע עם המיזם הוא יבין שהיזמים מסוגלים להרים את המיזם באופן עצמאי וברמה גבוהה. נוסף לכך במידה ומציגים למשקיע אב טיפוס עובד הוא מבין את המיזם טוב בהרבה מאשר היה מבין אותו אם היו מציגים לו רק תוכנית עסקית.
- בחינת המצב המשפטי של המיזם. תוך כדי בניית תוכנית עסקית ניתן לעבור על כל ההסכמים שיש למיזם ובוחנים את התאמתם למצב הרצוי. במידה ועולים על בעייה משפטית כדאי לשנות את תנאי ההסכם כך שבכל מקרה לא תהיה בעייה עם המשקיע.
כדאי מאוד שתוכנית עסקית מושלמת תכיל גם את כל הפרקים אשר נדרש שיופיעו בה. כגון פרק המתאר את המיזם והשירותים או המוצרים שהוא מספק, פרק המנתח את השוק והתחרות, פרק נפרד בתחום התהליכים העסקיים והמודלים העסקיים. כמובן שיש לוודא שהתוכנית הפיננסית תואמת את האסטרטגיה שנבנתה במהלך הפיתוח העסקי ונכתבה בתוכנית העסקית. על התוכנית הפיננסית לספק את כל הפרמטרים הפיננסיים שכל משקיע מצפה לראות בתוכנית עסקית
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il
המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות © 1999-2017