תוכנית עסקית או תקציר מנהלים ?
ישנם יזמים המגיעים אלי ומבקשים שאכין להם תקציר מנהלים לסטארט אפ שלהם. כשאני שואל אותם האם הם יודעים מה צריך לכלול תקציר מנהלים, וכיצד כותבים אותו הם לא לגמרי יודעים. בדרך כלל הם רוצים את תקציר המנהלים לצורך פגישה עם משקיעים. כשאני שואל אותם האם יש להם תוכנית עסקית, ברוב המקרים הם עונים לי שעדיין לא הכינו אותה אולם אם המשקיע יתעניין בסטארט אפ שלהם וירצה להשקיע הם יכינו עבורו תוכנית עסקית.
נשאלת השאלה האם כותבים קודם כל את תקציר המנהלים ורק אחר כך בעת הצורך בונים תוכנית עסקית או להיפך, קודם מתכננים וכותבים תוכנית עסקית ורק אחר כך כותבים את תקציר המנהלים על בסיס התוכנית העסקית שנכתבה.
כדי לענות לשאלה זו עלינו להבין קודם כל את תפקידם של שני המסמכים הללו ומה הם אמורים להכיל ואחר כך נוכל לבחון את התשובה לשאלה.
לתקציר המנהלים יש תפקיד אחד בלבד (כשמדובר במשקיעים). תפקידו היחיד הינו לגרום למשקיע לבקש להפגש עם היזמים לאחר שיקרא את המסמך. במידה שהמשקיע זימן פגישה עם היזמים לאחר שקרא את תקציר המנהלים הוא אינו מעניין עוד. תקציר המנהלים צריך להיות מסמך קצר מאוד רצוי עמוד אחד או מקסימום שניים, ענייני ואטרקטיבי הן מבחינת התוכן שלו והן מבחינת הנראות. התוכן הנדרש להיות בתקציר המנהלים הינו תיאור קצר וענייני של המיזם, פוטנציאל השוק, מה הפתרונות הקיימים בשוק והיתרונות התחרותיים של המיזם על פתרונות אלו, פירוט של אנשי המפתח ותיאור קצר שלהם, סטטוס המיזם והגיוס הנדרש.
התוכנית העסקית הינה תעודת הזהות של הסטארט אפ שלכם. לצורך כתיבת תוכנית עסקית טובה עליכם לבצע תהליך של פיתוח עסקי מקצועי ורציני שיאפשר הבנה אמיתית של השוק והתחרות, תכנון נכון של תהליכי הפיתוח, השקת המוצר או השירות בשוק, בניית התהליכים האסטרטגיים העסקיים, הלוגיסטיים והפיננסית. בניית אסטרטגיית השיווק ותהליכי השיווק שילוו את התהליכים האסטרטגיים שהגדרתם וכמובן תוכנית פיננסית שמגדירה את ההוצאות הנדרשות ותחזית הכנסות לשנים הראשונות של הסטארט אפ שלכם. הכנה נכונה של תוכנית עסקית אורכת כחודשיים ולעיתים אף יותר ורצוי שתבוצע על ידי איש מקצוע שיודע לעשות זאת וכבר בנה וכתב מספר תוכניות עסקיות.
אם כך נחזור לשאלתנו האם נכון יהיה לגשת למשקיע כאשר בידנו רק תקציר מנהלים לפני שבנינו תוכנית עסקית ?
תהייה ראשונה שאני מעלה היא כיצד נוכל לתאר את פוטנציאל השוק ואת הפתרונות הקיימים כיום, ואת היתרונות התחרותיים שלנו ואת הסכום הנדרש לגיוס אם עדיין לא בדקנו זאת באופן מקצועי ולא בנינו תוכנית פיננסית שבאמצעותה מגדירים את ההוצאות ואת הסכום הנדרש לגיוס ?
תהייה שניה שאני מעלה היא, נניח שהמשקיע נפגש איתנו ורוצה להתקדם בבדיקת המיזם...מה נציג לו ? הרי אין בידנו תוכנית עסקית...האם נאמר לו סליחה אדוני המשקיע אנא המתן חודשיים עד חודשיים וחצי וכשנסיים לבנות את התוכנית העסקית תמשיך איתנו ?
ברור לגמרי שבעת הגעתכם למשקיע כשאתם מעוניינים לגייס כסף לסטארט אפ שלכם אתם צריכים להיות מוכנים בצורה מצויינת והכנה זו צריכה לכלול לפחות הבנה אמיתית של השוק והמיזם, תוכנית עסקית טובה ומקצועית ותוכנית פיננסית המייצגת את ההוצאות ואת הסכום הנדרש לגיוס כולל יכולת מקצועית שלכם כיזמים להגן על התוכנית העסקית שהציגו למשקיע.
תכינו לסטארט אפ שלכם תוכנית עסקית, אחר כך תכתבו תקציר מנהלים ואז תתחילו להפגש עם משקיעים.
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il
המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות © 1999-2017