My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> תפקיד היזמים בסטארט אפ
תפקיד היזמים בסטארט אפ
 
אחת המוסכמות הידועות והמוכרות לכל מי שנוגע התחום ההייטק והסטארט אפ הינה ההבנה כי צוות המיזם הינו הנכס המרכזי שלו וכי המשקיעים משקיעים בצוות חזק ולא ישקיעו בצוות חלש. אחת הבעיות היא שמירב היזמים מגיעים מרקע שאינו קשור להייטק, סטארט אפ או ניהול בכלל. יתרה מזאת חלק גדול מהם מגיע בגיל צעיר בו הוא חסר נסיון עסקי בכלל ומירב נסיון חייו מתומצת בתקופת התיכון ובצבא, קצת אחר כך טיול בחו"ל ועוד מספר עבודות מזדמנות במהלך לימודיו באוניברסיטה. פתאום עליו להבין מושגים חדשים, להפנים תובנות חדשות, לבנות למיזם שלו תוכנית עסקית כשהוא עדיין לא יודע באמת מה משמעותה של התוכנית העסקית ועליו להתרגל לעולם חדש אותו הוא אינו מכיר.
 
אנו רואים לעיתים קרובות צוות יזמים של 2-3 ולפעמים אף יותר מכך שלאף אחד מהם אין נסיון, הם לא מבינים כלום בניהול, בשיווק, בכספים או במשהו אחר שקשור לעסקים. יזמים אלו מגיעים אלי בדרך כלל כשהם מבינים שעליהם להכין תוכנית עסקית אולם אין להם מושג מהי תוכנית עסקית, מה היא אמורה לכלול וכיצד היא נראית...
 
אחרי שאני מציג להם מהי תוכנית עסקית ומה עליהם לעשות כדי שנוכל לבנות אותה באופן רציני ומקצועי, אנו עוברים לשוחח על צוות המיזם  תפקידו של כל אחד מהיזמים וכיצד יהיה נכון להתקדם עם המיזם והתוכנית העסקית.
 
במקרים רבים היזמים אינם יודעים כיצד להועיל כחברי צוות ועלי להציג להם גם את החלק הזה. לאחר מכן כל אחד מהם בוחר מהו התפקיד שמתאים לו ביותר (ברוב המקרים אני מגדיר להם מי ינהל את המיזם ומסביר להם מהו מנכ"ל...)
 
בשלב זה אני מסביר להם שהם יוכלו כנראה לשמש בתפקידיהם ממש רק בתחילת הדרך שכן לכשיידרשו ידע, נסיון ויכולות מעט יותר רציניות במהלך התקדמות החברה והתוכנית העסקית כנראה שיהיה צורך במינוי אנשי צוות מתאימים יותר בעלי נסיון וידע המתאימים לשלב פעילות זה. מצב זה גורם לעיתים להתמרמרות של היזמים ולכעסים שכן במקרים רבים קשה להם להבין כי הנסיון והכישורים שלהם לא מתאימים לסיטואציה ולמרות שהם אלו שיזמו את המיזם יהיה עליהם לוותר על עמדות הניהול שלו. אני גם מבהיר להם שאין משמעות הדבר שלא ימשיכו להיות עובדי המיזם (אולם בתפקידים אשר מתאימים להם) וכמובן שימשיכו להיות בעלי מניות וחברי דירקטוריון (כל עוד מצב המניות האישי שלהם יצדיק זאת).
 
לוקח להם זמן אולם בסופו של דבר ברוב המקרים מבינים היזמים כי הסיכוי שהם לבדם יצליחו להוביל את המיזם לכיוונים הנכונים, להצליח לממש את התוכנית העסקית ולהתקדם לכיוון ההצלחה נמוך מאוד ואולי אף לא קיים כלל ולכן יהיה עליהם לחזק את הצוות באנשים בעלי התכונות ובעיקר הנסיון שחסרים להם...והם מבינים עוד שבלי האנרגיות שלהם כיזמים כל האנשים הכי טובים לא יצליחו לקחת את המיזם הזה להצלחה.
 
חשוב שכל יזם יהיה מספיק פתוח להבין כי יש מקרים רבים בהם עליו לוותר על הובלת המיזם שכן הוא לא יודע לעשות זאת ואם ברצונו שהמיזם יצליח והתוכנית העסקית תתגשם, עליו לדעת להתנתק באופן רגשי מהמיזם ומביצוע תפקידים שאינם מותאמים ליכולתו ולנסיונו.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2019

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים