My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Capital raising from European public funds
גיוס כספים מקרנות ציבוריות באירופה

חברות סטארט אפ אשר נמצאות בשלב ה – seed וגם בשלבים שלאחר ה – seed מתקשות מאוד לגייס בישראל את ההון שהן צריכות לצורך בניית MVP והשקתו וגם לאחר מכן לצורך המשך פיתוח המוצר והרחבת הפעילות. גם כשמצליחים לגייס, בדרך כלל הסכומים נמוכים מהסכומים שהחברה צריכה וקשה מאוד לכל סטארט אפ להצליח להתקדם עם התוכנית העסקית שנבנתה. כיוון שמצויים בחסרון כספי גדול כל כך, מיזמים רבים מוצאים את עצמם מתפשרים על הדרך, על התהליך, לא מצליחים לפתח את המוצר שהם רוצים. לא מצליחים להביא אותו אפילו לרמת MVP שיאפשר להשיק אותו ולהפיק ממנו תועלת אמיתית ללקוחות וכמובן שגם לכם, כחברת סטארט אפ שרוצה לצאת קדימה עם המוצר שלה, לגייס כסף ולהתקדם לאחר שהשיקה MVP.
 
חברות סטארט אפ בישראל מגייסות כספים בשלבים המוקדמים בדרך כלל ממשקיעים פרטיים (אינג'לים) המגיעים ממספר קטגוריות. ישנם משקיעי הנדל"ן או אנשי עסקים בעלי הון שיכולים להשקיע ומחפשים חברות סטארט אפ מעניינות ובעלות פוטנציאל גבוה ויש את המשקיעים המקצועיים שמשקיעים בחברות סטארט אפ כאסטרטגיה עסקית במטרה להגיע עם אחת או שתיים מהחברות שבהן השקיעו ל – Exit. לצידם של משקיעים אלו עומדות מיקרו קרנות שמשקיעות אף הן בחברות סטארט אפ הנמצאות ב – Early stage אפילו עוד לפני תחילת ההכנסות וכמובן שיש גם את קרנות הון הסיכון שבדרך כלל לא ישקיעו לפני שיש לחברה שלכם לקוחות, הכנסות וכו...כך שעל קרנות הון סיכון לא הייתי בונה כמשקיעים אשר רלבנטיים יותר מדי לרוב חברות הסטארט אפ בשלב ה – seed בישראל.
 
בשנים האחרונות יש התעוררות משמעותית במדינות רבות בעולם, לכך שכל מדינה שרוצה להתקדם כלכלית חייבת להיות בחוד החנית של תחום ההייטק העולמי. יש הבנה שאם ברצונה של אותה מדינה ליצור לעצמה כלכלה יציבה ורצינית עליה ליצור מקומות עבודה איכותיים ולתמוך בתעשיית ההייטק בצורה אקטיבית. מסיבה זו קמו לא מעט קרנות ציבוריות הממומנות על ידי המדינה או על ידי ערים מסוימות ומאפשרות לחברות סטארט אפ מכל העולם בעלות תוכנית עסקית מבטיחה, מוצר מבטיח ופוטנציאל שוק רציני להגיש בקשה ולקבל סיוע כספי משמעותי. לכאורה גם בישראל אנו יכולים להגיש בקשה לרשות החדשנות ולקבל סיוע אולם כל מי שניסה זאת גילה שזה לא פשוט כפי שמנסים לצייר זאת. גם אם יש לך מוצר מעולה, תוכנית עסקית רצינית, צוות מצוין ופוטנציאל שוק רציני, אתה מגלה מהר מאוד שהתנאים שהמדינה דורשת לא פשוטים וקשה לעמוד בחלק מהם כולל באחוז ההון העצמי שעל היזם לגייס כדי לקבל את הסיוע וכמובן שהסינון קפדני מאוד ורוב החברות אשר ניגשות למסלול גיוס זה לא מצליחות בו ולא תמיד ברור מדוע...
 
לצערי, חלק לא קטן מהקרנות האירופאיות מציעות לחברות סטארט אפ ובמיוחד לחברות ישראליות תנאים טובים בהרבה מאלו שמוצעים להם בישראל וסיכויי ההצלחה בקבלת הכסף גבוהים בהרבה. אותה תוכנית עסקית לאותה חברת סטארט אפ תצליח לגייס באירופה באחוזי הצלחה גבוהים בהרבה מאשר בישראל. כיום גם ניתן לעשות זאת בלי להגיע לשם באמצעות נציג מקומי שמסייע בתהליך ומושך מכם את כל המסמכים הדרושים כולל כמובן תוכנית עסקית בשפה האנגלית שיש לכתוב לכל קרן באופן מעט שונה שכן כל קרן רוצה את התוכנית העסקית בפורמט המתאים לה. חשוב לדעת שלכל אחת מהקרנות הללו תנאים משלה שבדרך כלל יהיו הקמת חברה מקומית ויצירת מספר מקומות עבודה ועוד תנאים כגון אלו אולם תנאי הבעלות על ה – IP מאפשרים גמישות רבה (בשונה מתנאי רשות החדשנות בישראל) ברוב המקרים, ובתוך שנה עד שנתיים אין מגבלות במכירת ה – IP במקרה הצורך.
 
לצערי הרב אני נאלץ לומר לחברות סטארט אפ רבות שעדיף להן לנסות ולגייס כסף באופן כזה באירופה שכן כך הן מגדילות את סיכויי ההצלחה בגיוס הכספים הנדרשים להם לצורך קידום התוכנית העסקית של החברה שלהם קדימה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים