My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Do not give up your assets
אל תחלקו בקלות את נכסי הסטארט אפ שלכם בתחילת הדרך

אני נתקל בלא מעט מיזמים שבתחילת הדרך בלי להבין מה הם עושים. הם נותנים זכויות עתידיות תמורת שרות ששוויו סכום נמוך יחסית או שהם לא מבינים בדיוק מה התהליך הנכון והם חותמים על הסכם שמעביר חלק מזכויותיהם לספק שמתחיל לעבוד איתם בלי לדעת באמת איך נכון ומהי הדרך הנכונה לנקוט בה. מה שהם עושים בפועל הם יוצרים גיבנת עסקית ותפעולית על גבי התוכנית העסקית שלהם ולעיתים הגיבנת הזו עלולה להכשיל את התוכנית העסקית וכמובן גם את הסטארט אפ שלכם.

בדרך כלל מדובר על פיתוח מוצר צריכה או פיתוח מוצרים או פורמולה למוצרי קוסמטיקה. במקרים אלו בהם הספק שמפתח עבור הסטארט אפ את המוצר או את הפורמולה חותם עם היזמים על הסכם שבו מוגדר כי הוא יפתח עבורם את המוצר או הפורמולה ואחר כך גם ייצר עבורם את המוצרים אצל היצרן שייבחר והיזמים יקבלו את המוצרים ממנו ולא יעבדו ישירות מול המפעל.

בדרך כלל, הספק ש"מייצרעבורכם יוסיף למחיר שהוא משלם ליצרן האמיתי עבור המוצרים 15%-30% ובמחיר הזה הוא ימכור לכם את המוצרים. בשלב מסויים יתברר לכם שיש לכם שותף שמחזיק 25%-50% מהחברה שלכם בלי להשקיע, בלי להסתכן, וכמובן שהוא שותף איתכם רק להצלחת התוכנית העסקית שלכם וחלילה לא לכשלון אם יהיה...

יש סיטואציות הזויות יותר שבהן אתם מבינים בשלב מסויים שעושים עליכם סיבוב ושבמידה ותמשיכו לעבוד איתו בתנאים הללו התוכנית העסקית שלכם תקרוס ובעקבות זאת הסטארט אפ שלכם עלול להיות חלק מהסטטיסטיקה העגומה של חברות סטארט אפ שאינן מצליחות אבל אתם מסונדלים משפטית או טכנולוגית או לוגיסטית כיוון שאותו ספק דאג מראש שלא תוכלו להתנתק ממנו גם אם תרצו.

יש סיטואציות אחרות כגון אלו בתחום השיווק כמו מתן בלעדיות למדינה מסויימת או חלילה לכל העולם בלי התניות של הישגים, בלי הוכחת יכולת של המשווק...יש אפשרות לטעות בתחום הפטנטים ובתחומים אחרים. אם כך נשאלת השאלה כיצד אתם נמנעים מנפילה לתוך מלכודות עסקיות כגון אלו שתיארתי במאמר זה ?

הדבר הראשון שעל כל יזם לזכור הוא שלכל תהליך עסקי יש שרשרת ערך מקובלת נכונה והגיונית. כשאתה יזם עליך ללמוד היטב ולעומק כל תהליך שאתה מבצע ולעשות זאת באופן הנכון והמקצועי ביותר אחרת כל תוכנית עסקית שתכתוב תקרוס כיוון שהיא לא תעמוד במבחן המציאות ולא תצליח לייצר רווחים והצלחה.

כשאתם לוקחים בעל מקצוע ומטילים עליו משימה מסויימת אל תתנו לו זכויות כלל. תזכרו שזהו המוצר שלכם והעסק שלכם. העסק שלו הוא לתת לכם שרות בלי לקבל שום זכות במוצר או בעסק שלכם. תתיעצו עם יועץ נייטרלי לגבי כל תחום שאתם לא מומחים בו ובודאי לגבי תחום שאתם נתקלים בו לראשונה. תחתמו תמיד על הסכם עם הספק ותמיד תדאגו שעורך דין מטעמכם יעבור על ההסכם ויוודא שאתם לא עושים טעות.

ותזכרו שוב שהסטארט אפ הזה שלכם ולא של אף אחד אחר ושהתוכנית העסקית שלו אמורה לשרת אתכם ולא לשרת אף אחד אחר.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים