אל תמכרו את הסטארט אפ שלכם בזול בתחילת דרככם
אני פוגש לא מעט מיזמים שיצרו לעצמם בלי להיות מודעים לכך קושי לא קטן בתחילת הדרך. בדרך כלל הבעיה הזו נובעת מאי ידיעה ומחוסר הכרת תהליכים עסקיים, מה נכון ומה לא נכון בעיקר כשמדובר ביחסי גומלין מול ספקים שונים. כל סטארט אפ בונה לעצמו תוכנית עסקית בתחילת דרכו (וגם אם היא לא כתובה היא זו שעל פיה הוא מתקדם). על מנת להשיג את מה שהיזמים הגדירו לעצמם באותה תוכנית עסקית הם מחפשים גוף חיצוני שיסייע להם כיוון שכך נכון לעשות וכך רצוי בעיקר בתחומים שבהם אין ליזמים נסיון או ידע. בחלק מהמקרים בעיקר באלו שבהם מדובר על רעיון מצויין ועל יזמים בעלי יכולות, הספק החיצוני אליו פנו יהיה מעוניין לקבל לעצמו זכויות במיזם, או כשותף במידה כזו או אחרת או באמצעות השגת הסכם בלעדיות לתחום שלו.
כאשר ליזמים אין את הנסיון הנדרש, הם לעיתים מתרשמים מאוד מהספר ובדרך כלל יסתמכו על המידע שהוא מוסר להם. בחלק גדול מהמקרים המידע שהוא ימסור יהיה כמובן מוטה לטובת האינטרסים שלו ולא ממש יביא בחשבון את האינטרסים של המיזם, או את התוכנית העסקית של הסטארט אפ שלכם לטווח הקצר או לטווח הארוך, או מה נכון ומה מקובל לקבל כשכר תמורת השרותים שלו. יתרה מכך, לצערי הרב, כשהיזמים חותמים על הסכם עבודה עם אותו ספק הם לא נעזרים במישהו שמבין או בעורך דין מהתחום אם בכלל כיוון שמדובר בסך הכל על הסכם קבלת שרותים בתחילת הדרך וזה לא נראה להם משהו שחשוב שמישהו מקצועי יעסוק בו.
אני מוצא מיזמים ויזמים רבים כאלו שנותנים לספקים אחוזים רבים במיזם, או בלעדיות לייצור (אפילו עוד לפני שהספק הוכיח שהוא יודע לייצר ובלי להבין מה זה יעשה להם ולתוכנית העסקית שלהם בהמשך...), בלעדיות בשיווק ועוד זכויות רבות אחרות שיוצרות להם בעיה בהמשך שאותה הם לא מכירים בשלב זה. כיוון שעדיין לא בנו תוכנית עסקית לסטארט אפ שלהם. בחלק גדול מהמקרים מדובר על הסכם שנכתב על ידי הספק עצמו ואף עורך דין לא ראה אותו, או שעורך דין מטעם הספק ראה את ההסכם אבל היזמים מחוסר הבנה ולפעמים מחוסר כסף לא חשבו שיש צורך שאדם עם נסיון עסקי בתחום או עורך דין מטעמם יעבור על ההסכם שכן מדובר בסך הכל על משהו פשוט וראשוני...
הבעיה עם אותם הסכמים היא שאחר כך אי אפשר ליצור תוכנית עסקית הגיונית כשהם קיימים. לבטל אותם או לשנות את מה שניתן בהם ללא הצדקה אמיתית קשה מאוד. יש מצבים בהם הדרך היחידה לשנות את התנאים באותם הסכמים היא לומר לאותו ספק שבמידה והוא לא מוותר על מה שלא באמת מגיע לו המיזם ייסגר שכן בתנאים האלו אי אפשר לקדם תוכנית עסקית ולא יהיה ניתן לגייס משקיעים ולכן אין טעם להמשיך.
יזמים, היו זהירים וחכמים. אל תחלקו את הנכסים שעדיין אין לכם בקלות ואל תכניסו כל כך מהר שותפים למיזם גורמים שלו היה לכם כסף הייתם משלמים להם את המגיע עבור השרות שקיבלתם. תשמרו על המיזם שלכם ותנהגו בחוכמה. תתייעצו עם אנשים מנוסים, אל תחתמו על אף הסכם ללא ייעוץ עם אדם מנוסה בתחום ובכלל אל תחתמו על הסכמים שלא נכתבו או נבחנו על ידי עורך דין מטעמכם. והכי חשוב כשצריך תיתנו וכשלא צריך אל תתנו.
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il
המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות 1999-2020 ©