My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Entrepreneurs, reach appropriate investors only when you are ready
אתם מקימים חברת סטארט אפ ? מי המשקיעים הנכונים לגשת אליהם ?
 
יזמים פונים למשקיעים מהרגע בו חשבו על הרעיון ועד שלבים מתקדמים של הסטארט אפ שלהם. כבר בתחילת הדרך בעת בניית תוכנית עסקית ראשונה, על היזם לחשוב היטב מי יהיו המשקיעים אליהם יפנה ומהי הדרך הנכונה לפנות אליהם, כיצד להציג בפניהם את המיזם, כמה כסף ניתן לגייס בכל שלב, כמה אחוזים נותנים למשקיע עבור ההשקעה שלו ועוד נקודות רבות נוספות. את התשובות לשאלות אלו ניתן ורצוי לקבל תוך כדי תהליך של פיתוח עסקי במהלך הכנת תוכנית עסקית.
 

לאחר בניית ה – MVP ולאחר סיום הכנת התוכנית העסקית מגיע השלב בו אתה היזם מעוניין לפנות למשקיעים ולהתחיל לגייס את הכסף. אחת השגיאות שיש להימנע ממנה הינה פנייה למשקיעים שמראש אין סיכוי שישקיעו במיזם שלכם. כל פנייה למשקיע לא רלוונטי גוזלת מכם אמצעים רבים, אנרגיות מיותרות ובעיקר זמן רב שאתם משקיעים בכיוון לא נכון. Time to market הינו אחד הפרמטרים החשובים כיום ולכן כל עיכוב בקידום המיזם עלול לפגוע מהותית בסיכויי ההצלחה שלכם. נוסף על כך, במידה שתפנו למספר רב של משקיעים לא רלוונטיים התסכול שלכם יגדל והסיכויים לגייס כסף ילכו ויקטנו.
אם כך, מיהו המשקיע המתאים וכיצד נכון לפנות אליו ?

בשלבים הראשוניים (Pre seed), בדרך כלל מחפשים סכום קטן יחסית שיאפשר להניע את התהליך ולהביא את המיזם לנקודה בה ניתן לפנות למשקיעי Seed. משקיעים ראשוניים אלו יכולים להיות חברים או בני משפחה. בדרך כלל, משקיע מקצועי לא ישקיע סכומים אלו ובשלב זה כיוון שעדיין לא ברור אם המיזם רציני או לא והאם הוא בכלל מתחיל להתקדם. בשלב זה ניתן גם לגשת למאיצי
 
לאחר שיש כבר תוכנית עסקית, צוות ראשוני, MVP, רישום פטנט ראשוני וכו...זהו הזמן הנכון לגשת לגיוס ראשון הקרוי Seed. המשקיעים בשלב זה ישקיעו במיזם בדרך כלל בין 200,000$-750,000$. יתכן כי משקיע אחד ישקיע את כל הסכום אולם יתכן ש 2-3 משקיעים ישקיעו יחד. חשוב מאוד לא לפנות בשלב זה לקרנות הון סיכון שכן הן אינן משקיעות בשלבים כל כך מוקדמים למעט מספר קטן מאוד של קרנות המשקיעות בשלב זה ובדרך כלל זה קורה כיש טכנולוגיה מאוד ייחודית המוגנת באמצעות פטנטים.

משקיעים בשלב זה הינם אנשי עסקים בעלי הון פנוי להשקעה העוסקים בהשקעות במיזמי סטארט אפ. בדרך כלל משקיע בודד ישקיע 150,000-500,000 $ ויעדיף שמשקיע נוסף יצטרף אליו כדי לחלק את הסיכון. נוסף על כך במירב המקרים למשקיעים אלו יועצים ועו"ד מנוסים מאוד בהשקעות כגון אלו ולכן רצוי מאוד שהיזם יצטייד באיש מקצוע בעל נסיון בתחומים אלו וכן שייעזר בעו"ד מנוסה מאוד.
 

בתחילת התהליך רצוי לשלוח למשקיע תקציר מנהלים. עדיין מוקדם מדי להעביר אליו את התוכנית העסקית המלאה. לאחר מכן במידה והמשקיע מעוניין להמשיך את בחינת המיזם הוא יקבע פגישה בה תציגו בפניו את המיזם ואת כל מה שנעשה ומתוכנן להתבצע. בדרך כלל לאחר הפרזנטציה, במידה והמשקיע מעוניין לבחון את המיזם הלאה הוא יבקש לראות את התוכנית העסקית ורק אז יש לשלוח אותה אליו.
 

לסיכום, יש להכין לפתח MVP ורצוי אף להשיק אותו, לבנות ולכתוב תוכנית עסקית טובה, לקדם את המיזם ככל שניתן, לאתר את המשקיעים המתאימים למיזם ולשלב בו הוא נמצא ורק אחר כך לפנות אליהם ולעשות זאת בדרך הנכונה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים