My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7המרכז לתכנון עסקי - From loss to profit
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> From loss to profit
מעבר מהפסדים לרווחים
 
לאחרונה פגשתי מספר עסקים שהפסידו סכומים כסף לא מבוטלים ונקראתי אליהם כיוון שהבעלים רצו לבנות תוכנית עסקית, לחזור למסלול רווחי ולהציל את העסק. כל העסקים הללו פעלו ללא תוכנית עסקית וללא תכנון בכלל. המידע על מה שקורה בעסק היה גרוע למדי ולא כל כך היה ברור אפילו מה רמת ההוצאות החודשית וכו...לא היתה מערכת ארגונית כל שהיא לשליטה על העובדים ועל ביצועיהם כך שלא היה ניתן לדעת מי מהעובדים גורם לרווח ומי מהם גורם להפסד. בקיצור היה בלגן מאורגן וההפסדים חגגו. כל אחד מבעלי העסקים הללו כיסה את ההפסדים בדרכו. או על ידי לקיחת הלוואות מהבנקים או על ידי הכנסת כספים אישיים ומדובר על הפסדים שנעו סביב ה – 50,000 ₪ ועד 200,000 ₪.
 

ישנם מספר נושאים ניהוליים המופיעים לצערי כחוט השני ברוב העסקים המפסידים וכמובן שהעסקים הללו היו נגועים בהם גם כן. הנושאים המרכזיים הינם:
 
  1. חוסר מעקב וחוסר ידע לגבי מה שקורה בעסק.
  2. עבודה לא על פי תכנון ולא על פי תוכנית עסקית ותוכנית עבודה אלא עבודה על פי מה שחייבים ומה שהכי לוחץ.
  3. כוח אדם ניהולי חסר או שאיננו חסר אבל בעלי התפקידים לא מתאימים.
 
כשאני מגיע לעסק הלוקה באותם תסמינים ברור לי כי לפחות שלושתם חייבים להשתנות באופן מייד (בתוך ימים בודדים) כדי להעביר את העסק מהפסד לרווחיות. תהליך זה הינו קריטי וחייב להתבצע בזריזות וללא דיחוי.
 

סדר הפעולות הבסיסי כדי לחלץ עסק מהפסדים הוא כדלהלן
  1. הבנת תזרים המזומנים הנוכחי והעתידי לחודשים הקרובים וטיפול בתזרים הפסדי (הורדת כל הוצאה שאיננה הכרחית גם אם זה מציק ולא קל).
  2. התאמת כוח האדם ליכולת הוצאת הכספים של העסק ולצרכיו – באופן מיידי. לעיתים קשה רגשית לבעל העסק לפטר עובד או עובדים ולכן אני עושה את זה יחד איתו כדי שלא ידחה זאת יותר ממה שהוא מחויב על פי ההסכם עם אותו עובד.
  3. יצירת מקורות הכנסה מיידיים שיפיקו הכנסות בטווח של חודש מקסימום כולל תמחור מחודש של מוצרים שירותים לרמה הריאלית שלהם (אני מוצא יותר מדי עסקים שמחיר המוצרים והשירותים שלהם נמוך מדי ולא ריאלי).
  4. מעקב יומיומי של בעל העסק על ההוצאות וההכנסות (בהתחלה זה קשה כי אין כלים מתאימים ואם צריך עושים טבלאות Excel ומבזבזים זמן, זה עדיף מאשר לבזבז כסף...).
  5. ישיבה שבועית בה עוברים מחדש על הכל כולל מצב ההוצאות, מצב ההכנסות והתזרים, מצב יצירת מקורות ההכנסה החדשים.
  6. לאחר שהעסק מתחיל להראות סימני שינוי כיוון אני בונה יחד עם בעל העסק את כלי המעקב הנדרשים לו.
  7. רק לאחר שבמשך חודשיים לפחות העסק מרוויח וגם תזרים המזומנים חיובי, אני ניגש לבניית תוכנית עסקית לצמיחה קדימה להבאת העסק למקום טוב יותר. לא ניתן לצמוח תוך כדי הישרדות ולכן בשלושה עד ארבעת חודשי ההישרדות בהם אני מעביר את העסק לרווחיות ותזרים חיובי אני לא מתעסק בתוכנית העסקית העתידית או בצמיחה העתידים. אני משאיר את זאת לשלב בו יהיה ניתן לבנות את התוכנית העסקית הזו ללא חשש מפשיטת רגל בכל רגע ורגע.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2019 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים