My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Initial business plan for your startup
תוכנית עסקית ראשונית לסטארט אפ

עלה ליזם רעיון במוחו. מה הוא צריך לעשות ? כיצד להתחיל לזוז?

אפשר לרוץ ולהתחיל לפתח את הרעיון בלי לבזבז יותר מדי זמן...אבל כמובן שזה לא מה שצריך לעשות. כמו שכבר נאמר סוף מעשה במחשבה תחילה. לפני שמתחילים לרוץ ולהשקיע זמן ולעיתים גם כסף כדאי לבדוק קצת, לבחון, לחשוב, לתכנן ורק אז להתחיל לבצע. במילים אחרות, בנו לעצמכם תוכנית עסקית ראשונית. אתם עלולים לשאול את עצמכם לשם מה אנחנו צריכים את התוכנית העסקית הזו ? והתשובה מאוד ברורה: כדי להמנע מטעויות או לפחות להקטין את מספר הטעויות שנעשה ואם כבר נעשה טעויות שלא תהיינה קריטיות אלא קטנות וכאלו שלא יהיה קשה לתקן אותן.

אם כך מהי תוכנית עסקית ראשונית, עבור מי אנחנו מכינים אותה ? מה יהיו הפרקים המרכיבים אותה וכיצד נדע איך להכין אותה  ?

כפי שכבר אמרנו תפקידה של תוכנית עסקית ראשונית הוא לוודא בעיקר לעצמנו שאנו יודעים מה אנחנו רוצים לעשות, שבדקנו את התחום שבו אנו פועלים, שיש לנו מה לתרום לעולם באמצעות הרעיון שלנו, שאנחנו יודעים כיצד ולהיכן ברצוננו לקדם את הרעיון ושאנחנו מבינים כמה כסף יעלה לנו לפחות השלב הראשון של קידום הרעיון.

הפרקים שרצוי שתכללו בתוכנית עסקית ראשונית יהיו: בחינת הרעיון ותיאורו. תיאור ובחינת עוצמת הצרכים להם אנו נותנים מענה באמצעות הרעיון שלנו. 
  • מהם הפתרונות הקיימים בשוק לצרכים שעבורם אנו נותנים מענה והאם הפתרון שלנו טוב יותר או זול יותר או שיש לו יתרונות מהותיים אחרים על פני הפתרונות הקיימים.
  • האם הרעיון שלנו פונה לאוכלוסייה רחבה או שהוא פונה לנישה צרה של לקוחות פוטנציאליים. חשוב גם שננסה להגדיר מי יכולים להיות הלקוחות של הפתרון שאנו מפתחים וכדאי גם לחשוב קצת על אותם לקוחות שעבורם נפתח את הפתרון הראשון שלנו. כדאי גם להביא בחשבון שאלו צריכים להיות לקוחות שהצורך שלהם בפתרון חזק יותר ושהם יהיו הראשונים שירצו להשתמש בפתרון שלנו וכמובן לקוחות שקל יחסית להגיע אליהם ולמכור להם את הפתרון.
  • ניתוח טכנולוגי ראשוני של הרעיון שלנו - האם ניתן לממש את הרעיון באמצעות טכנולוגיה מוכרת, פשוטה וזולה או שיידרשו כאן שנות פיתוח רבות וסכומי כסף עצומים.
  • האם אנו יודעים לפתח את הרעיון בעצמנו או שאנו שאיננו אנשי טכנולוגיה ועלינו למצוא אנשים אחרים שיפתחו אותו עבורנו. ובמקביל האם אני או אנחנו כצוות היזמים יכולים לקדם את הרעיון עצמינו או שאנחנו צריכים להוסיף יזם נוסף שישלים את שחסר לנו בידע או בנסיון.
  • לאחר מכן יש להכין תוכנית עבודה שתגדיר מה אנחנו הולכים לעשות, מי אחראי על כל תחום ומה והן המטלות של כל אחד, מה אבן הדרך שאנחנו מתכננים להשיג ומהם לוחות הזמנים שאנו מגדירים לשם כך.
  • לאחר מכן כמובן שעלינו לבחון כמה כסף נצטרך לצורך ביצוע אותה תוכנית עבודה שהגדרנו ולארגן את הסכום הנדרש כדי שנוכל לממש את התוכנית שבנינו. 
תוכנית עסקית ראשונית יכולה להיבנות ללא יועץ עסקי, באמצעים עצמיים מאידך, אם אתם חושבים שאין לכם יכולת או זמן לעשות זאת פנו ליועץ עסקי שיסייע לכם בכך.

בכל מקרה חשוב מאוד שתהיה לכם תוכנית עסקית ראשונית שבאמצעותה תתוו לעצמכם את תהליך הפיתוח הראשוני של הרעיון שלכם גם ברמה הטכנולוגית וגם ברמה העסקית וכך תקטינו את כמות הטעויות שתעשו ותגדילו את הסיכויים להתקדם בכיוון ההצלחה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2021 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים