My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> אי וודאות בסטארט אפ
אי וודאות בסטארט אפ

אחד הנושאים המרכזיים שכל יזם צריך להכיר ולדעת להתמודד איתו הינה אי הוודאות התמידית שבה הוא עומד למצוא את עצמו ואת הסטארט אפ שלו בכל רגע נתון החל מהשנייה הראשונה בה הוא חשב על הרעיון ועד הרגע האחרון שהוא עוסק במיזם ולא משנה באיזו פוזיציה ובאיזה תפקיד הוא נמצא באותו רגע. עולם הסטארט אפ הוא עולם של אי וודאות ואנחנו כיזמים אמורים לדעת להתמודד עם אותה אי הוודאות, ליצור לעצמנו תוכנית עסקית טובה המתאימה למצב הנתון ולהצליח להתקדם, להקים את העסק ולהביא אותו למצב של רווחיות והצלחה עסקית.

אחת הטעויות של יזמים רבים הינה המחשבה שעוד רגע אחרי שנגייס את הכסף, הכל יהיה הרבה יותר קל וברור והם חושבים שכל מה שיהיה צריך זה לקחת את התוכנית העסקית שלהם, לעדכן אותה ולהתקדם על פיה...ההיפך הוא הנכון, אחרי שאתם מגייסים כסף, המחויבות שלכם גדלה, אתם פתאום מנהלים כסף של משקיעים שסומכים עליכם, אתם מגלים שהתוכנית העסקית והדרך שלכם צריכה להשתנות בקצב מהיר בהרבה ממה שציפיתם ואי הוודאות שהיתה קודם רק הולכת וגדלה כיוון שככל שאתם מתקדמים הדילמות שבהן אתם והמיזם שלכם נתקלים הולכות וגדלות, אתם מגלים שהתוכנית העסקית שבניתם צריכה להשתנות והפתרונות עבור הדילמות הללו מורכבים בהרבה מהפתרונות שנדרשתם לתת בתחילת הדרך.

אם כך כיצד מתמודדים עם אי הוודאות התמידית הזו ? האם אין דרך להפוך את התהליך למצב שבו יש הרבה יותר וודאות ? אחת הדרכים להתמודד עם אי הוודאות היא לעבוד בשני צירים במקביל:

הציר האחד מסתכל קדימה, מגדיר את החזון, האסטרטגיה והכיוונים שאליהם אתם מכוונים את המיזם והתוכנית העסקית שלו. הכיוון הכללי הזה אמור להיות די ברור והוא משתנה לעיתים אולם הוא נמצא בסיטואציה של היכרות וידיעה ופחות במצב של אי וודאות. עליכם גם לוודא לאורך כל הדרך שאתם מתקדמים ומובילים את עצמכם ואת התוכנית העסקית שלכם בציר הזה שאותו אתם אמורים לדעת היטב.

הציר השני הוא הניהול היומיומי וההתמודדות עם הסוגיות היומיות והעכשוויות של הסטארט אפ והתוכנית העסקית. במצב זה אני ממליץ לקחת סיטואציה אחת שפתרונה יגרום לפתיחת הדרך ולו לזמן קצר ולפתור אותה. ואחר כך לעבור לסוגיה הבאה...כך להתמודד עם אי הוודאות ממשבר למשבר ומנושא לנושא. לא לקחת את המצב הכולל ולומר אנחנו מתמודדים עם הכל בבת אחת שכן אין אפשרות לפתור את כל הבעיות והנושאים בבת אחת. תגשו לכל נושא בנפרד ותפצחו אותו, כך תוכלו להקטין את עוצמת אי הוודאות וליצור סיטואציות וודאיות במרחב הכולל שיתנו לכם פתרונות נכונים וטובים וכך תוכלו לקדם את התוכנית העסקית שלכם באופן שוטף, נכון ויעיל. חשוב רק להיות מודעים לכך שברגע שפתרתם סיטואציה אחת תופיעה סיטואציה חדשה שיהיה צורך לפתור אותה בהמשך...

יש מצבים שבהם אי הוודאות והקושי בפתרון המצבים הללו גדולים וקשים ואתם חשים שיש לכם חסרון בידע או בנסיון כדי לפתור את הסיטואציות הללו לבדכם. חשוב שתדעו לזהות את אותם מצבים ולהבין מה הסיטואציה ובאותם מצבים אני הייתי ממליץ לכם לקרוא לעזרת איש מקצוע שתחום מומחיותו מצוי באותו תחום שבו קיימת אי הוודאות שאתם לא מצליחים להתגבר עליה בכוחות עצמכם. אחת הבעיות בניהול חברת סטארט אפ היא הקושי בזיהוי המצבים הללו והתעקשות על פתרון הבעייה ללא הסתייעות באנשי המקצוע הנכונים. לעיתים התעקשות כגון זו הנובעת מאגו נפוח או מקמצנות או ממחסור כספי עלולה לגרום לכם לכשלון מקומי או אף להתרסקות מוחלטת של החברה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2020
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים