My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-מודל עסקי-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> סטארט אפ וביטוח
סטארט אפ וביטוח
 
נקודה חשובה אשר עולה כמעט בכל תהליך של פיתוח עסקי בעת בניית תוכנית עסקית היא נושא הביטוח. ברוב המקרים היזמים אינם מודעים לכך שיש צורך במספר ביטוחים במיזם שלהם ורק תוך כדי התהליך לאט לאט הם מבינים זאת ואחר כך כמובן שאנו מגדירים את סוגי הביטוח הרלוונטיים לסטארט אפ שלהם וכמובן שגם את נהלי ההפעלה של הביטוח לטרנזקציות השונות או לפעולות מסוימות אשר מבוצעות באפליקציה או באתר האינטרנט שלהם גם אם לא מדובר בהעברת כספים.
 
ישנם מספר סוגי ביטוחים שכדאי לבחון אותם בעת בניית התוכנית העסקית.
 
  1. ביטוח צד שלישי, נזקי טבע וגניבה - סוג הביטוח הפשוט והמוכר שכל עסק מחויב בו גם ברמה המשפטית וגם ברמת האחריות של מנהלי העסק ללא קשר לסוג העסק או לתוכנית העסקית שלו. ביטוח צד שלישי אשר מבטח את אלו המצויים במתקני החברה, ביטוח מבנה, שריפה וכו...הנדרשים כדי להגן על המשרדים ועל בעיות שעלולות לצוץ במקרה של אירועים בעייתיים. בכל מקרה בעת חתימה על הסכם שכירות למשרדים כמעט תמיד תידרשו לבצע ביטוחים מסוג זה ולהציגם לבעל הנכס. נוסף לביטוח זה בדרך כלל רצוי להוסיף ביטוח כנגד גניבת הרכוש בעיקר כאשר יש רכוש יקר יותר אולם גם כאשר עיקר הרכוש הינו מחשוב וריהוט. עלויות ביטוחים אלו בדרך כלל אינן גבוהות. 
  2. ביטוח מקצועי – כאשר התוכנית העסקית של הסטארט אפ שלכם עוסקת במתן שירותים שעלולים לגרום לתקלה או לנזק או חלילה אף למוות, עליכם לבטח את עצמכם בביטוח מקצועי. ביטוחים אלו יקרים יותר אולם עלותם סבירה וגובה הפרמיה בדרך כלל נקבע בהתאם לגובה הסיכון, רמת אנשי המקצוע ורמת הסיכון הכללית המקובלת בתחום הפעילות בו מדובר.
  3.  ביטוח חבות המוצר – כאשר התוכנית העסקית שלכם בנויה על מכירת מוצרים אשר עלולים לגרום נזקים או אף מעבר לכך עליכם לוודא שהיצרן של אותם מוצרים ביטח אותם בביטוח חבות המוצר שיכסה אתכם ויש ביניכם הסכם שישפה (מתן פיצוי) אתכם במידה וגורם שלישי יתבע אתכם בעקבות נזקים שנגרמו לו בגלל המוצרים שלהם. בכל מקרה במצב כזה הייתי ממליץ לבחון עם מומחה ביטוחי מהתחום בו מדובר את כל רכיבי התוכנית העסקית כדי לעשות ביטוח שיכסה כל פרצה אשר אולי עלולה להיות בעקבות כיסוי ביטוחי לא מושלם של ביטוח חבות המוצר שנעשה על ידי יצרן המוצרים.
  4. ביטוח מקצועי כללי – יתכנו מצבים בהם התוכנית העסקית של האתר או האפליקציה שלכם בנויה על מתן שירותים מקצועיים באמצעות מומחים (לדוגמא אתרים המאפשרים טיפול פסיכולוגי Online) כשתפקידכם מסתכם בכך שאתם מספקים לאותם אנשי מקצוע רק את הפלטפורמה וכל האחריות המקצועית הינה על גבם. סעיף זה מוצע ללא קשר להסכמים שתחתמו עם אותם אנשי מקצוע הן לגבי אחריותם הבלעדית לכל תוצאה שלילית והן לגבי שיפוי שעליהם לשפות אתכם במידה ותתבעו לאחר תוצאה שלילית שהתרחשה בעקבות הטיפול שלהם. עליכם לשבת עם סוכן ביטוח בעל מומחיות בתחום ביטוחי אינטרנט ולעשות ביטוח כולל לארגון ולאתר כך שבמצב של תביעה לא תהיו תלויים בשיפוי של אותם אנשי מקצוע שעלולים להיות חסרי יכולות פיננסיות אלא תהיו מבוטחים גם למקרה כזה.
 
כפי שראיתם יש נושאי ביטוח לא מעטים שרצוי לקחת לתשומת לבכם בעת בניית התוכנית העסקית ואחר כך בעת הקמת הסטארט אפ שלכם. לכן, מצאו חברת ביטוח טובה בעלת יכולות לבטח אתכם בכל התחומים ובנו יחד איתם את חליפת הביטוח אשר תואמת את הסטארט אפ והתוכנית העסקית שלכם.


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2014

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים