My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7המרכז לתכנון עסקי - תוכנית עסקית מותאמת לתחילת הדרך
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> תוכנית עסקית מותאמת לתחילת הדרך
תוכנית עסקית המותאמת לתחילת הדרך

רוב היזמים אינם יודעים מה כוללת תוכנית עסקית, לאיזה עומק חודרים בעת הכנתה של התוכנית העסקית וכמובן מה צריך להיות כתוב בה. כל יזם שמתייחס ברצינות לסטארט אפ שלו, קורא, לומד ומחפש לא מעט בתחומי המיזם שלו וכמובן שגם בנושא כתיבת תוכנית עסקית. יש לא מעט רשימות תיוג לכתיבת תוכנית עסקית מעין טמפלט שצריך למלא אותו. הענין הוא ואת זה חשוב להדגיש שתוכנית עסקית כותבים רק אחרי שבונים אותה בצורה מקצועית ולכן טמפלט לכתיבת תוכנית עסקית יכול להיות המדריך שעל פיו עובדים אבל בהחלט לא מין קובץ כזה שכותבים בו מספר שורות אחרי כל כותרת ומלאים את טופס התוכנית העסקית כמו מין שאלון.

חשוב גם לזכור שיזם בשלב הרעיון בתחילת דרכו לא צריך לכתוב תוכנית עסקית באותה נראות ובאותה רמה כמו יזם שכבר החל לפעול עם המיזם ומעוניין לגשת למשקיעים כדי לגייס כסף שיאפשר לסטארט אפ שלו להתקדם קדימה. לכן, מה שאני מציע ליזמים בשלב ההתחלתי של הרעיון והחשיבה לעשות תהליך חשיבה עסקית רציני ומקצועי ולפתח את הרעיון העסקי עד שירגישו שהם בשלים להתקדם ולהתחיל להגדיר את המוצר והלקוחות, לאפיין את המוצר, לתכנן אותו ולהתחיל לפתח אותו ובמקביל בשלב מוקדם זה לכתוב תוכנית עסקית המתאימה לשלב הזה. כלומר, לכתוב לעצמם מסמך קצר ותמציתי המכסה מספר נושאים הרלבנטיים לשלב ראשוני זה של הפעילות אשר מתבססים על החשיבה העסקית והפיתוח העסקי שבצעו וכמובן על למידה מעמיקה מאוד שביצעו וימשיכו לבצע לאורך כל הדרך באינטרנט ובשטח בתחום המיזם, הטכנולוגיה שלו, השוק, התחרות והמתחרים. כתיבת תוכנית עסקית מקצועית, מייצגת מאוד ומלאה תהיה רלבנטית לסטארט אפ שלכם רק מאוחר יותר לאחר שתשיקו את המוצר או השרות שלכם ותתחילו תהליך של גיוס כספים ממשקיעים.

מה שאני מציע לכם לכתוב בתוכנית העסקית שתבנו לשלב הראשוני הזה של חיי הסטארט אפ שלכם הינם הנושאים הבאים:
  1. הגדרה מדויקת, ברורה וקצרה מי הלקוחות שלכם ומה הצרכים העיקריים שלהם אתם רוצים לתת מענה באמצעות הסטארט אפ שלכם והגדרה ברורה מי הספקים שלכם במידה ובמיזם זה יש ספקים בעלי משמעות שצריך להביא בחשבון. הגדרות אלו יסייעו לכם כמובן לאפיין את המוצר או השירות ולהתחיל לפתח אותו. חשוב מאוד להגדיר את ההגדרות הללו לפני שמאפיינים ומפתחים כדי שהמוצר שתפתחו ייתן מענה לצרכים הרלבנטיים של קהל היעד שלכם.
  2. בניית תהליך פעולה מפורט וברור לשנה עד שנה וחצי הקרובות בהן אתם אמורים להצליח לפתח את המוצר או השרות ברמת MVP ולהפעיל את הסטארט אפ שלכם. תוכנית עסקית זו צריכה לכלול כמובן הגדרת יעדים ולוחות זמנים ברורים ומוגדרים.
  3. בניית קובץ Excel  מפורט ככל שתוכלו שיכיל את כל ההוצאות הכספיות העומדות בפניכם עד לרגע שבו תצליחו לגייס כסף בעוד כשנה עד שנה וחצי כדי שתדעו כמה כסף אתם צריכים לארגן עד הגעת המשקיעים הראשונים. רצוי שתנסו להקיף בקובץ זה כל מה שאתם מצליחים להבין שצריך כיוון שכך תקבלו תוכנית עסקית מדוייקת וטובה יותר.
תוכנית עסקית קצרה ותמציתית מסוג זה הינה התוכנית העסקית הדרושה ליזמים בשלבי הפעילות הראשונים שלהם בשנה עד שנה וחצי הראשונות של חיי הסטארט אפ שלהם. אל תכתבו תוכנית עסקית ארוכה ומפוארת כיוון שאין לכם צורך בה ועדיין מוקדם עבורכם לכתוב אותה.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים